GP Αζερμπαϊτζάν: Εύκολη νίκη Perez, πρώτο βάθρο για τον Leclerc


Σε έναν αγώνα διαχείρισης, ο Sergio Perez εκμεταλλεύτηκε το κακό timing του Max Verstappen και πήρε τη νίκη στο Μπακού, μπροστά από τον Ολλανδό και τον Charles Leclerc.

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ 

Η Formula 1 επέστρεψε στη χώρα των ανέμων για το Grand Prix Αζερμπαϊτζάν, με τον Sergio Perez να πανηγυρίζει τη δεύτερη νίκη του στην πίστα του Baku. Ο Max Verstappen πήρε τη δεύτερη θέση, αφού το αυτοκίνητο ασφαλείας δεν του «φέρθηκε» όπως θα ήθελε, ενώ ο Charles Leclerc ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, σημειώνοντας το πρώτο βάθρο της Ferrari για φέτος.

Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Fernando Alonso, απειλώντας μάλιστα τον Leclerc στον τελευταίο γύρο, ενώ πέμπτος ήρθε ο Carlos Sainz, μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες να κρατηθεί μπροστά από τον Lewis Hamilton, ο οποίος τερμάτισε στην έκτη θέση.

Έβδομος ήρθε ο Lance Stroll, ενώ οι George Russell, Lando Norris και Yuki Tsunoda πήραν την 8η, 9η και 10η θέση, αντίστοιχα, ολοκληρώνοντας τη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Ήταν ένας αγώνας χωρίς πολλά συμβάντα, και παραδόξως χωρίς κόκκινες σημαίες, παρόλο που το Baku μας έχει συνηθίσει σε πιο συναρπαστικούς αγώνες. Ο Charles Leclerc για ακόμα μία φορά δεν κατάφερε να μεταφράσει την pole position της Παρασκευής σε νίκη, με τη Red Bull να δείχνει τα «δόντια» της, κάνοντας ένα εμφατικό 1-2.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια