Θρίαμβος της ΑΕΚ με τεσσάρα στον ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ «κατάπιε» τον ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 4-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια και πηγαίνει πλέον στη Λεωφόρο για το ντέρμπι της χρονιάς με τον Παναθηναϊκό.


Μία ισοπεδωτική ΑΕΚ έστησε πάρτι απόψε στη Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα νίκησε με 4-0, ήταν κυριαρχική πάνω στο χορτάρι και πλέον τα βλέμματα στρέφονται στο ντέρμπι της χρονιάς, το βράδυ της Κυριακής στη Λεωφόρο ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Ένωση που ισοβαθμούν στους 75 βαθμούς.

To ντέρμπι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Ένωση και με τους χειρότερους για τον ΠΑΟΚ. Ο Κάργας στο 10′ είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Γιόνσον στο κέντρο του γηπέδου και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Η ΑΕΚ το εκμεταλλεύθηκε στον απόλυτο βαθμό και… καθάρισε το ματς!

Στο 21′ ο Γιόνσον έκλεψε την μπάλα από τον Σβαμπ μέσα στη περιοχή των φιλοξενούμενων, πάσαρε στον Τσούμπερ και ο Ελβετός νίκησε από κοντά τον Κοτάρσκι για το 1-0. Η Opap Arena πήρε φωτιά και τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έκαναν ένα μεγάλο βήμα προς την νίκη.

Μετά από κόρνερ του Χατζισαφί, ο Γιόνσον πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μουκουντί έγραψε το 2-0. Στο 41′ ο Κωνσταντέλιας δεν μπόρεσε να μειώσει για τον ΠΑΟΚ, σε ένα ημίχρονο όπου η ΑΕΚ ήταν το απόλυτο αφεντικό μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο δεύτερο μέρος ο «δικέφαλος του βορρά» προσπάθησε να βγάλει αντίδραση αλλά η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο και όποτε έβαζε το πόδι στο γκάζι, δημιουργούσε ευκαιρίες και για τρίτο γκολ.

Στο 71′ ο Κοτάρσκι έδιωξε το σουτ του Φερνάντες, στο 76′ ο Τσούμπερ σημάδεψε το δοκάρι και ένα λεπτό αργότερα ήρθε το 3-0 με υπέροχο σουτ του Λιβάι Γκαρσία από τα όρια της μεγάλης περιοχής.

Η Ένωση δεν σταμάτησε, έψαχνε και τέταρτο γκολ αλλά στο 82′ ο Κοτάρσκι νίκησε τον Μάνταλο.

Τελικά το 4-0 που έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ΑΕΚ ήρθε στο 86′ με σουτ του Πάολο Φερνάντες έξω από την περιοχή, βάζοντας το κερασάκι στη τούρτα μίας σπουδαίας επικράτησης.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια