Μπαρούφες και αυταπάτες!


Ο Γιάνης Βαρουφάκης, ως υπουργός Οικονομικών του Αλέξη Τσίπρα, έφτασε την Ελλάδα πολύ κοντά στην ολική, μη τεχνική, χρεοκοπία και στον αφανισμό της, τουλάχιστον με την μορφή και τις δυνατότητες που την ξέρουμε στον 21ο αιώνα.

Στην πορεία αυτής της… διαδικασίας (sic), οδήγησε την κυβέρνηση και τον κύριο Τσίπρα στην υπογραφή ενός τρίτου, αχρείαστου έως πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, δανειακού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, επιβαρύνοντας τους πολίτες με νέο υπέρογκο χρέος και κατέστησε τη χώρα διεθνή παρία για 2 τουλάχιστον χρόνια. Παρ’ όλα τα δεινά που προκάλεσε όμως, μοιάζει να μην έμαθε τίποτα για τον βαθμό προβληματικότητας των παλαβών, παντελώς αστήρικτων και πραγματικά επικίνδυνων "θεωριών", που προσπαθεί να πλασάρει σε όποιον είναι αρκετά εύπιστος ή αρκετά αδαής περί τα οικονομικά.

Διότι, και μην έχετε καμία αμφιβολία περί αυτού, όλα όσα ανακοίνωσε το ΜΕΡΑ25 περί "συστήματος Δήμητρα", "Οδυσσέα" και λοιπών ευτράπελων (αλλά και εξόχως επικίνδυνων) δεν είναι τίποτε περισσότερο από όσα ευαγγελιζόταν ο Γιάνης πριν και κατά το Ά εξάμηνο του 2015, μέσα και έξω από το Μαξίμου! Απλά τώρα υπάρχει το… περιτύλιγμα ότι "υπάρχει σχέδιο, προετοιμασία μπλα, μπλα, μπλα" και έχουν παραληφθεί διαπιστωμένα μη ρεαλιστικές υπερβολές περί εκτύπωσης "300 δις από την ΕΚΤ" και έχουν αντικατασταθεί από βλακείες του τύπου "θα χρεοκοπήσουμε την Τράπεζα της Ελλάδας"! 

Ο λόγος για τις… βελτιώσεις, φυσικά το εν μέρει διαφορετικό σημερινό target group, από εκείνο του 2015. Το οποίο περιλαμβάνει πλέον, εκτός των ολίγων ενηλίκων που εξακολουθούν να πείθονται από την όποια Βαρουφακειάδα, και ένα μεγάλο μέρος των 16άρηδων που θα μπουν για πρώτη φορά μέσα στο παραβάν (ναι 16ρηδων, καθώς ο νόμος προβλέπει ότι εάν έχει κλείσει κάποιος τα 16 του χρόνια θεωρείται ότι είναι 17 και άρα έχει δικαίωμα εκλέγειν). Δηλαδή, το "παραμύθι" αυτήν την φορά στοχεύει όχι μόνο στους αδαείς ψηφοφόρους του 2015 αλλά και τα άπειρα και χωρίς σχετικές γνώσεις νέα αλλά ανώριμα παιδιά, που τόσο ανεύθυνα έφερε να ψηφίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ!

Ειλικρινά δεν ξέρω αν το θέμα προσφέρεται για να γελάει κάποιος! Ή αντίθετα αν θα έπρεπε να κλαίμε όλοι! Και πραγματικά δεν είχα κανένα σκοπό να ασχοληθώ και να προσδώσω αναντίστοιχη αξία στα όσα κωμικοτραγικά αλλά και, δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω, άκρως επικίνδυνα που ακούμε από το… ένα και μοναδικό, πάλαι ποτέ  asset του Αλέξη Τσίπρα!

Ο οποίος (άραγε επειδή έχει τη μύγα;) έσπευσε να σκίσει τα ρούχα του ότι δεν έχει σκοπό και στόχο να κλείσει τις τράπεζες! Φέρνοντας σαν… ατράνταχτη απόδειξη των προθέσεών του το γεγονός πως τον δέχθηκε ο Γερμανός καγκελάριος Σολτς (στον προθάλαμο του γραφείου του σημειωτέον, ούτε καν σε κανονική αίθουσα συσκέψεων)!

Ξεχνώντας, εκούσια ή ακούσια άγνωστο αλλά οπωσδήποτε βολικά, πως πριν το 2015 τον δέχονταν (υπό πολύ καλύτερες συνθήκες μάλιστα) η Άγκελα Μέρκελ, ο Φρανσουά Ολάντ και σύσσωμη η Αμερικανική ελίτ, αλλά αυτό καθόλου δεν τον εμπόδισε να οδηγήσει στο κλείσιμο των τραπεζών επί ένα μήνα και στην επιβολή capital controls για πολλά χρόνια! Επειδή είχε, λέει, αυταπάτες…

Δεν ξέρω τι πραγματικά έχουν στο μυαλό τους σαν εκλογική στρατηγική είτε ο Τσίπρας, είτε ο Βαρουφάκης (θα ασχοληθούμε σε επόμενα άρθρα, δεν χάνονται τέτοιες ευκαιρίες… διασκέδασης) με τις… μπαρούφες και τις αυταπάτες τους, αλλά μοιάζει πολύ πιθανό να προσπαθήσουν ξανά να τις εφαρμόσουν!

Ας το έχουμε όλοι μας υπόψη αυτό, ως πιθανότητα! Μαζί με τις όποιες συνέπειες θεωρούμε ότι μπορεί να προκληθούν…

Πέτρος Λάζος

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια