Ο Μεντβέντεφ απειλεί να “ κάψει” όλη την Ουκρανία με πυραυλικό Αρμαγεδώνα -”Τους επόμενους έξι μήνες έρχεται μεγάλη ανθρώπινη τραγωδία στην Ουκρανία”


Ο Μεντβέντεφ χαρακτήρισε ως προϋπόθεση την χρήση όλων των τύπων όπλων στην Ουκρανία, το επόμενο διάστημα.

Ο ίδιος ανακοίνωσε την ετοιμότητα της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει όλα τα είδη όπλων σε περίπτωση χτυπήματος από την Ουκρανία, εντός ρωσικής επικράτειας με δυτικούς πυραύλους.

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, απείλησε ότι “ η Ρωσία δεν περιορίζεται όταν απαντά σε επίθεση”.

"Η απάντησή μας μπορεί να είναι οτιδήποτε. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας το είπε σίγουρα. Δεν θέτουμε περιορισμούς και, ανάλογα με τη φύση των απειλών, είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα είδη όπλων", είπε στη δημοσιογράφο Nadana Friedrichson. που δημοσίευσε απαντήσεις σε ερωτήσεις.

Ο Ρώσος αξιωματούχος υπενθύμισε ότι τέτοιες ενέργειες είναι σύμφωνες με το ρωσικό δόγμα, συμπεριλαμβανομένων των Βασικών κανόνων της Πυρηνικής Αποτροπής.

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι η απάντηση μας θα είναι ταχύτατη, σκληρή και πειστική», είπε ο ίδιος.

Ο Μεντβέντεφ χαρακτήρισε επίσης εσφαλμένη την άποψη δυτικών πολιτικών που πιστεύουν ότι η μεταφορά όπλων στην Ουκρανία για χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος θα συμβάλει στη διπλωματική διευθέτηση της κατάστασης.

"Το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το αντίθετο. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις, θα υπάρξουν μόνο αντίποινα. Όλη η Ουκρανία που παραμένει υπό την κυριαρχία του Κιέβου θα καεί", είπε.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την Παρασκευή ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία.

Αυτό το πακέτο περιλαμβάνει συστήματα αεράμυνας, πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς HIMARS και βλήματα GLSDB μεγάλου βεληνεκούς.

Το Πεντάγωνο διευκρίνισε ότι η Ουάσιγκτον αφήνει στη διακριτική ευχέρεια του Κιέβου τη δυνατότητα χρήσης αυτών των όπλων για να χτυπήσει την Κριμαία.

Σε απόγνωση ο Ουκρανικός στρατός στα πεδία των μαχών

Δυτικοί ειδικοί αναλυτές έχουν διαπιστώσει ότι στις συγκρούσεις, πλήττονται συνεχώς οι Ουκρανοί άμαχοι, ενώ υπάρχουν πολλά θύματα μεταξύ των στρατιωτών από τις καθημερινές ρωσικές επιθέσεις.

Εν τω μεταξύ, οι υποεξοπλισμένες και ανεπαρκώς καθοδηγούμενες μονάδες της Ουκρανίας θα υποστούν μεγάλες απώλειες, καταστρέφοντας την εναπομείνασα μαχητική ικανότητα της χώρας.

Ο ουκρανικός Στρατός έχει ήδη υποστεί «πολύ πάνω από 120.000» θανάτους και τραυματισμούς, ενώ χιλιάδες άλλοι θα χαθούν αυτόν τον χειμώνα λόγω της σκληρής αδιαφορίας για την ανθρώπινη ζωή.

Η βοήθεια των πρόσφατα υποσχεθέντων δυτικών αρμάτων μάχης και άλλων όπλων θα δώσει στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις μια μικρή ευκαιρία, αλλά δεν θα βοηθήσει αποφασιστικά αφού οι Ρώσοι κυριαρχούν στον αέρα κατά κράτος.

Αν η Ουκρανία με την παραλαβή δυτικών πυραυλικών συστημάτων στοχεύει μεγάλο μέρος της ρωσικής στρατιωτικής υποδομής στην Κριμαία, οι Ρώσοι θα κτυπήσουν “στο ψαχνό” και αυτό θα είναι μια ακόμη μεγαλύτερη τραγωδία.

Τότε ο Ρώσος πρόεδρος Β. Πούτιν δεν θα προσερχόταν ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ούτε θα επέτρεπε χώρο για διπλωματικές συνομιλίες.

Όμως, όπως εκτιμά ακόμη και το «Foreign Affairs», ακόμη και με πρωτοφανή στρατιωτική υποστήριξη από τη Δύση, η Ουκρανία θα είχε πρόβλημα να αναλάβει μια τέτοια επιχείρηση κατά της Ρωσίας.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια