Το καμπανάκι κτυπά…


Toυ Θοδωρή Γιάνναρου

Τα κόμματα βρίσκονται σε προεκλογικό οίστρο, εν όψει των επερχόμενων διπλών εκλογικών αναμετρήσεων, με εμάς τους πολίτες, εκτός από τις πολλές ανοησίες που δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε και να διαβάζουμε… να πρέπει… και μέσα σε αυτό το πολιτικό τσίρκο, να αποφασίσουμε σε ποιους θα δώσουμε την εντολή να μας κυβερνήσουν… και εδώ υπάρχει το πρόβλημα… "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα!” για πολλούς μπερδεμένους, αναποφάσιστους ή θυμωμένους πολίτες! Σε αυτή τη δεξαμενή των ψηφοφόρων έχουν αποφασίσει να ρίξουν το βάρος τους οι δύο μονομάχοι!

Ο εξ’ αριστερών μονομάχος δίνει ρέστα και υπόσχεται μέχρι και θάλασσα… στα Τρίκαλα ή πιο πολύ τζατζίκι στο σουβλάκι, το οποίο όμως δεν θα περιέχει κρέας για να φθηνύνει και να έχουν πρόσβαση σε αυτό οι ψηφοφόροι του.

Η παρακολούθηση της προεκλογικής παράστασης διαρκείας του συνονθυλεύματος Τσίπρα, δεν διαφέρει και πολύ από την παράσταση ενός απλού Τσίρκου, όπου οι θεατές καλούνται μέσω της ψήφου τους, να παρακολουθήσουν το έργο και στην πραγματική ζωή, με όλα τα επικίνδυνα ακροβατικά με το γκρέμισμα της μεσαίας τάξης μέχρι τις μαγικές ουρές έξω από τα ΑΤΜ Από τις μάχες με την Τρόϊκα και τις κραυγές.., "go back Frau Merkel”… στους απερίγραπτου κάλλους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου και τις περιβόητες "kolotumbes”, που έκαναν το κυβερνητικό τσίρκο ΣΥΡΙΖΑ viral και την κωλοτούμπα παγκόσμια λέξη συνώνυμη της υποκρισίας και της ατιμίας.

Πολλά από όλα αυτά τα επιτεύγματα της αριστερόστροφης αγέλης ενόχλησαν και δυσαρέστησαν πολλούς που έκαναν το τραγικό λάθος να ψηφίσουν Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα στις εκλογές του 2019, να μετακινηθούν προς άλλους πολιτικούς χώρους κάνοντας τα επιτελεία του Τσίπρα να ψάχνονται μέσα στον πανικό μιας επικείμενης πανωλεθρίας.

Οι κέντρώοι ψηφοφόροι, που είχαν επιλέξει να δοκιμάσουν την παράσταση του αριστερόστροφου πολιτικού τσίρκου, την έκαναν αθόρυβα και έδωσαν το 2019 την ψήφο τους σε μεγάλο ποσοστό στη Νέα Δημοκρατία.

Σήμερα ο Σύριζα έχει αλλάξει στρατηγική. Αντί για το Τσίρκο του παρελθόντος, που παρουσίαζε ένα ενιαίο και προαποφασισμένο πρόγραμμα, με ένα ενιαίο εισιτήριο εισόδου, πειραματίζεται με κάτι πιο πονηρό. Στήνει λοιπόν έναν Ζωολογικό Κήπο, μέσα στον οποίο ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μόνος του, ποια φιλοξενούμενο άγρια ζώα θα επισκεφθεί, ενώ μόνος του καθορίζει, και την σειρά με την οποία θα επισκεφθεί τα κλουβιά… και πόσο θα μείνει σε κάθε ένα από αυτά καταβάλλοντας και το αντίτιμο, που αναλογεί σε όσα θα αποφασίσει να επισκεφθεί και μόνον γι’ αυτά…

Η πονηρή ιδέα του αριστερόστροφου κονκλαβίου του ΣΥΡΙΖΑ είναι, να προσελκύσει κάθε δυσαρεστημένο έλληνα πολίτη που θα μπορούσε να τον βοηθήσει να συνθέσει εκ νέου αυτό το ετερογενές συνονθύλευμα της περιόδου 2012-2015 και να μας σέρνει πάλι από την αρχή για την "2η φορά αριστερά… στα βράχια!”! Έχει αρχίσει να κόβει φθηνό εισιτήριο σε όλους όσους δεν συμφωνούν έστω σε κάτι με την κυβέρνηση -όχι κατ’ ανάγκη γενικά σε όλα, τους απανταχού συνωμοσιολόγους και τους ανόητους που πιστεύουν κάθε ανόητη τσιπριά.

Χιλιάδες παραδείγματα μπορεί να βρει κανείς και χιλιάδες τα εισιτήρια που θα μπορούσαν να κοπούν σε αφελείς. Το αριστερόστροφο συνονθύλευμα του Τσίπρα στέκεται στο πλευρό του κάθε "αγανακτισμένου”, "ψεκασμένου”, του κάθε "αντί”, "δεν” και "όχι”. Ο Ζωολογικός Κήπος της πολιτικής απατεωνιάς, δουλεύει σκληρά 24 ώρες την ημέρα, σερβίροντας όπως συνηθίζει τοξικό παραλογισμό,, ανορθολογισμό, και πολύ… μα πολύ ψέμα.

Από την άλλη, η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη στοχεύει στην δεξαμενή των μπερδεμένων, αναποφάσιστων ή θυμωμένων πολιτών! Είναι εγνωσμένη συνταγή επιτυχίας, που του χάρισε την αυτοδυναμία το 2019, όταν άνοιξε την παράταξη και εγκατέστησε την πολυσυλλεκτική δεξαμενή! Ήταν έξυπνος, διορατικός και οργανωτικός και τα κατάφερε μια χαρά, ενώ οι αντίπαλοί του, ουσιαστικά ούτε που κατάλαβαν τι και πως τους συνέβη.

Πέρασαν τρισήμιση χρόνια και σε δύο περίπου μήνες θα έχουμε πάλι εκλογές και μάλιστα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ τις οργάνωσε, θα είναι και διπλές. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι όπως ήταν, το 2015 ή το 2019. Τα πάντα έχουν αλλάξει και οι πολίτες έχουν αλλάξει, ή είναι περισσότερο υποψιασμένοι και καχύποπτοι!

Ναι, ήταν μια εξαιρετική ιδέα και ακόμα πιο εξαιρετική ήταν η υλοποίηση της! Η πολυσυλλεκτική δεξαμενή που δημιουργήθηκε έδωσε μαζί με την δεξαμενή των δεξιών ψηφοφόρων πάνω στην οποία στερεώθηκε, την αυτοδυναμία! Μόνο που στη συνέχεια, μεγάλο μέρος αυτών που αγωνίστηκαν για να επικρατήσει η Νέα Δημοκρατία και να γίνει Πτωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραγκωνίστηκαν ανερυθρίαστα και πολλοί που ούτε η μάνα τους δεν τους γνώριζε ανέλαβαν τη διοίκηση του κόμματος και της δημόσιας διοίκησης.

Αν η δεξαμενή των πραγματικών ΝεοΔημοκρατών τρυπήσει και ανατραπεί, η πολυσυλλεκτική που εδράζεται πάνω της δεν θα έχει που να πατήσει! Είναι καιρός, κάποιοι που παραμύθιαζαν τον Πρωθυπουργό και του παρουσίαζαν τα πάντα ρόδινα, υποσκάπτοντας μεθοδικά άλλους πολύ ανώτερούς τους πολιτικά, επιστημονικά και κοινωνικά, να πάνε σπίτια τους και να αδειάσουν τη γωνιά! Δεν πρόκειται να κερδηθούν οι εκλογές με αυτοδυναμία, χωρίς τους πραγματικούς νεοδημοκράτες στ’ άρματα.

Ίσως να υπάρχει ακόμα θέληση και χρόνος για μια συγνώμη σε όλους αυτούς που περιφρονήθηκαν αυτά τα τρισήμιση χρόνια που πέρασαν, αλλά μόνον με αυτούς δίπλα και μάχιμους τα επιτεύγματα θα είναι εφικτά!

Το άλλο σενάριο δεν θα είναι καλό…

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια