Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Ο «χάρτης» του επόμενου 24ωρου – Πώς θα κινηθεί ο χιονιάς


Έως και την Τετάρτη αναμένεται να κρατήσει η κακοκαιρία, χωρίς (βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων) να φτάνει στα περσινά επίπεδα της «Ελπίδας» – Πού αναμένεται να το «στρώσει» στην Αττική – Τι λέει ο Κ. Λαγουβάρδος στην «Κ».

Φτάνοντας από νωρίς το πρωί και στην Αττική, το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» πλήττει μεγάλο τμήμα της χώρας, χωρίς προσώρας μεγάλα προβλήματα. 

Σύσκεψη για τα σχολεία

Νέα συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιείται στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενώ αναμένεται, σε συντονισμό με την Περιφέρεια Αττικής, να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων αλλά και για το αν θα εφαρμοστεί τηλεργασία. 

Στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη ενημέρωση από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής. 

Ο Κων. Λαγουβάρδος στην «Κ»

Μιλώντας στην «Κ», ο μετεωρολόγος και διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος σημείωσε πως σύμφωνα με τα έως τώρα προγνωστικά αλλά και την εξέλιξη της χιονόπτωσης, δεν είναι μεγάλη η πιθανότητα χιονόστρωσης που να δημιουργήσει προβλήματα στις κεντρικές και νότιες γειτονιές της Αθήνας.

Αντίθετα, πιο διευρυμένη χιονόστρωση αναμένεται στα βόρεια προάστια, οπότε ίσως και σε αυτές τις περιοχές να χρειαστεί να μείνουν κλειστά τα σχολεία, αύριο Δευτέρα. Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις συσκέψεις των αρμόδιων φορέων. 

«Στα βόρεια προάστια έχει ήδη αρχίσει και το στρώνει, ειδικά στα σημεία που βρίσκονται πάνω από τα 300 μέτρα» λέει ο κ. Λαγουβάρδος και σημειώνει πως το κέντρο της Αθήνας δύσκολα θα «δει» χιονόστρωση. Όπως τονίζει, δεν αναμένεται τα επίπεδα χιονόπτωσης να φτάσουν στα περσινά επίπεδα (κακοκαιρία «Ελπίδα»), ωστόσο, υπογραμμίζει ότι τα φαινόμενα θα διαρκέσουν τόσο σήμερα, όσο και το προσεχές τριήμερο.  

«Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη, με ελαφριά χιονόπτωση ή/και χιονόνερο», σημείωσε, διευκρινίζοντας πάντως πως οι μετεωρολόγοι εξετάζουν την κακοκαιρία, μέρα με τη μέρα.



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια