WRC - Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Νικητής με μαγικό ρεκόρ ο Sebastien Ogier

Ο Γάλλος σημείωσε την ένατη νίκη του στο Ράλι του Πριγκιπάτου παίρνοντας το ρεκόρ από τον συμπατριώτη του Λεμπ, που είχε μείνει στις οκτώ.


Ο Γάλλος οδηγός Σεμπαστιάν Οζιέ ξεκίνησε τη νέα σεζόν του παγκόσμιου πρωταθλήματος WRC κερδίζοντας το Ράλι Μόντε-Κάρλο για ένατη φορά στην καριέρα το, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για τη διοργάνωση.

Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κέρδισε αυτόν τον πρώτο γύρο της χρονιάς μπροστά από τον συμπαίκτη του στην Toyota, τον Φινλανδό παγκόσμιο πρωταθλητή Κάλε Ροβάνπερα και τον Βέλγο Τιερί Νεβίλ (Hyundai).

Ο 39χρονος Οζιέ, που αγωνίζεται part-time για την Toyota, ξεπέρασε πλέον τον συμπατριώτη του Σεμπαστιάν Λεμπ, ο οποίος είχε αναδειχθεί οκτώ φορές νικητής στον αγώνα των Μονεγάσκων.

Το Ράλι Μόντε Κάρλο είναι ο πρώτος γύρος του παγκόσμιου πρωταθλήματος και ο Οζιέ είχε προηγηθεί σε όλη τη διαδρομή στις γαλλικές Άλπεις. Τέταρτος τερμάτισε ο Ουαλός Έλφιν Έβανς (είχε χάσει αρκετό χρόνο από χτύπημα την Παρασκευή), επίσης με Toyota.

Ο Οζιέ οδηγεί το πρωτάθλημα με 26 βαθμούς, έναντι 23 του Ροβάνπερα και 17 του Νεβίλ. Οι εννέα νίκες του στο Πριγκιπάτο ήρθαν με πέντε διαφορετικούς κατασκευαστές σε τρεις δεκαετίες, ξεκινώντας το 2009 με την Peugeot και συνεχίζοντας από το 2014-2016 με τη Volkswagen, πριν κερδίσει το 2017 και το 2018 με τη Ford, το 2019 με τη Citroen και το 2021 με την Toyota.

Ο επόμενος αγώνας του παγκόσμιου πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στη Σουηδία από τις 9 έως τις 12 Φεβρουαρίου.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια