Ήττα Τσιτσιπά από τον «Βασιλιά του Melbourne Park»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον Ελληνα αντίπαλό του με σκορ 3-0 σετ


Υστερα από τελικό διάρκειας σχεδόν τριών ωρών, ο Νόβακ Τζόκοβιτς πήρε σε τρία σετ τη νίκη και το 10ό του τρόπαιο στο Αυστραλιανό Οπεν επικρατώντας καθαρά του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό της Κυριακής.

Ο Σέρβος κατέκτησε για 10η φορά το Όπεν της Μελβούρνης, κάτι που συνιστά ρεκόρ, ενώ ισοφάρισε τον Ράφα Ναδάλ στην κορυφή των κατακτήσεων των τουρνουά του Γκραν Σλαμ φτάνοντας και αυτός στις 22.

Ο Τζόκοβιτς νίκησε με σκορ 6-3, 7-6 (4), 7-6 (5) για να ανέλθει πλέον αυτός στη κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ από τη Δευτέρα – για 374η εβδομάδα στην απαράμιλλη καριέρα του στο τένις.

Ο Ελληνας άσος αμφισβήτησε ουσιαστικά τον μεγάλο του αντίπαλο πιο πολύ στο δεύτερο και το τρίτο σετ, τα οποία κι έχασε στο τάι μπρέικ, με τον Σέρβο να εκμαιεύει πολλά λάθη από τον Τσιτσιπά και να τον υποχρεώνει να ακολουθήσει το δικό του παιχνίδι με βαθιές μπαλιές και τεχνικά χτυπήματα, έναντι της ταχύτητας και του ανεβάσματος στο φιλέ που ευνοούσαν τον 24χρονο Έλληνα.

Το ματς ήταν εξ αρχής δύσκολο για τον Τσιτσιπά, αλλά ο νεαρός τενίστας ανήλθε στο ύψος των περιστάσεων και παρότι δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιο σετ κόντρα στον θρυλικό αντίπαλό του, έδειξε ότι το μέλλον τού ανήκει και δεν θα αργήσει η μέρα που θα βρίσκεται εκείνος στη θέση του Τζόκοβιτς, δηλαδή με το τρόπαιο στα χέρια.

Ο Τζόκοβιτς ξεκίνησε δυναμικά στον αγώνα, επικρατώντας σχετικά άνετα στο 1ο σετ με 6-3, αλλά από εκεί και πέρα ο τελικός ήταν ισορροπημένος, προσφέροντας σπουδαίες στιγμές στους θεατές και τους τηλεθεατές. Με κανένα μπρέικ στο σερβίς, το δεύτερο σετ πήγε στο τάι μπρέικ όπου ο Τζόκοβιτς νίκησε με σκορ 7-4 για το 2-0.

Παρόμοια ήταν και η εικόνα του τρίτου σετ παρότι ξεκίνησε με μπρέικ εκατέρωθεν, και οι δύο τενίστες οδηγήθηκαν σε ένα ακόμη τάι μπρέικ που ο Τζόκοβιτς εν τέλει πήρε με σκορ 7-5.

Αλληλοσεβασμός

Μιλώντας κατά την απονομή ο Τσιτσιπάς συνεχάρη τον Τζόκοβιτς λέγοντας «ότι τα κατορθώματά σου μιλούν από μόνα τους, για ό,τι καταφέρει στην καριέρα σου. Συγχαρητήρια όχι μόνο για σένα αλλά και για την οικογένειά σου που σε υποστηρίζει τόσο πολύ. Είναι πανομοιότυπος ο τρόπος που μεγαλώσαμε και οι δύο σε ένα γήπεδο τένις οπότε ήταν ένα απίστευτο ταξίδι για σένα.

«Εκτιμώ ό,τι έχεις κάνει για το άθλημα και ήσουν ο καλύτερος σήμερα», παραδέχθηκε, και αφού ευχαρίστησε διαιτητές, ομοσπονδία, χορηγούς και φιλάθλους είπε «ελπίζω να σας ξαναδώ όλους την επόμενη χρονιά». 

Στις δικές του δηλώσεις ο Τζόκοβιτς, αγκαλιά με το κύπελλο και φορώντας φόρμα που έγραφε τον αριθμό 22, δήλωσε συγκινημένος από τις δηλώσεις του Τσιτσιπά.

«Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω τον Στέφανο που είναι τόσο ευγενικός και δείχνεις τέτοιο σεβασμό, το εκτιμώ πολύ. Και οι δύο θα συμφωνούσαμε ότι στο κορτ είμαστε και οι δύο πολύ ανταγωνιστικοί και θέλουμε να νικήσουμε ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο αντίπαλος», είπε ο Σέρβος νικητής.

«Εγώ αναγνωρίζω την προσπάθειά σου και σε συγχαίρω για έναν υπέροχο τουρνουά. Ήταν πολύ δύσκολη, ήταν μεγάλη μάχη και νομίζω ότι δεν είναι ο τελευταίος σου τελικός Γκραν Σλαμ. Εχεις πολύ χρόνο μπροστά σου. Θέλω να συγχαρώ επίσης την ομάδα και την οικογένειά σου. Ξέρω πόσο χρόνο εσείς ξοδεύετε για να γίνεις εσύ καλύτερος παίκτης και καλύτερος άνθρωπος εντός κι εκτός γηπέδου», πρόσθεσε ο Τζόκοβιτς, για να πλέξει περαιτέρω το εγκώμιο του Τσιτσιπά: «Είσαι από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και από τους πιο ενδιαφέροντες τύπους».


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια