«Σαρώνει» τη Δυτική Ελλάδα η κακοκαιρία, μεγάλα προβλήματα στη Ζάκυνθο - Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Σήμερα αναμένεται να είναι η πιο δύσκολη ημέρα αναφορικά με την κακοκαιρία, ωστόσο σε αρκετές περιοχές αντιμετώπισαν ήδη μεγάλα προβλήματα.


Τη Δυτική Ελλάδα έπληξε η κακοκαιρία που σήμερα αναμένεται να χτυπήσει σφοδρότερα και την Αττική. Τα περισσότερα προβλήματα έχουν καταγραφεί στη Ζάκυνθο, ενώ σε αρκετές περιοχές τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Θυμίζουμε ότι από χθες Τετάρτη εστάλη μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στους κατοίκους αρκετών περιοχών του Ιονίου, της Πελοποννήσου και της Θεσσαλίας.

Δοκιμάζονται οι αντοχές της Ζακύνθου

Σύμφωνα με το imerazante.gr, σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στο νησί η νέα κακοκαιρία που «χτυπά» από χθες το νότιο Ιόνιο. Από το μεσημέρι ξεκίνησαν να εκδηλώνονται πλημμυρικά φαινόμενα σε διάφορα σημεία του νησιού και, συγκεκριμένα, σε Λαγανά, Καλαμάκι και Άγιο Δημήτρη.

Μάλιστα, χρειάστηκε να σταματήσει και η κυκλοφορία των οχημάτων για κάποιες ώρες, μέχρι να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις που κρίθηκαν αναγκαίες από τις αρχές (Π.Ε. Ζακύνθου, Τεχνικές Υπηρεσίες, Τμήμα Πολιτικής Προστασίας) για την απορροή των υδάτων και την απομάκρυνση φερτών υλικών. Επίσης, σημειώθηκε μικρή κατολίσθηση στο Αργάσι και έκλεισε για λίγη ώρα ο δρόμος προς το Βασιλικό.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, Μαρία Μουζάκη ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στα παρακάτω σημεία: Επαρχιακή Οδό Ζακύνθου – Ρομιρίου, Επαρχιακή Οδό Ζακύνθου – Αλυκών και Αλυκανά, ρέμα Τσιρογιάννη, Λαγανά, Αγριλιά, Παντοκράτορα, Ε.Ο. Ζακύνθου – Κερίου, Ε.Ο. Ζακύνθου – Βασιλικού.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια