Σύμφωνα με τους δημιουργούς του το επίθεμα μπορεί να κάνει διάγνωση μέσα σε μόλις έξι λεπτά
Τα τελευταία χρόνια ερευνητικές ομάδες σε όλο τον κόσμο δημιουργούν αυτοκόλλητα επιθέματα τα οποία ενσωματώνουν μικροσκοπικά ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά συστήματα που εκτελούν διαφόρων ειδών ιατρικές εργασίες. Ερευνητές του Πανεπιστημίου Σουόνσι στη Βρετανία δημιούργησαν ένα επίθεμα το οποίο υποστηρίζουν ότι μπορεί να ανιχνεύει την παρουσία της Αλτσχάιμερ πριν αρχίσουν να εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα της νόσου. Μάλιστα οι ερευνητές αναφέρουν ότι το επίθεμα μπορεί να ολοκληρώσει την ανίχνευση μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις έξι λεπτών.
Το επίθεμα διαθέτει μικροβελόνες που τρυπούν με αναίμακτο τρόπο το δέρμα και στη συνέχεια γίνεται παρακολούθηση των επιπέδων συγκεκριμένων χημικών ουσιών που έχει διαπιστωθεί ότι σχετίζονται με την Αλτσχάιμερ. Τα δεδομένα που συλλέγονται αποστέλλονται σε ένα συνδεδεμένο υπολογιστή, επιτρέποντας στον γιατρό που θα δει τα δεδομένα να διαπιστώσει την κατάσταση του εξεταζόμενου και να τον ενημερώσει σχετικά. Δεκάδες εκατ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από Αλτσχάιμερ και αν και δεν υπάρχει θεραπεία για αυτή την νευροεκφυλιστική νόσο μια έγκαιρη διάγνωση παρέχει στους ασθενείς καλύτερες πιθανότητες να επωφεληθούν από μια από τις μεθόδους καθυστέρησης της εμφάνισης της που έχουν αναπτυχθεί.
Να σημειωθεί ότι το επίθεμα αναπτύχθηκε από την ίδια ερευνητική ομάδα που δημιούργησε το πρώτο στον κόσμο επίθεμα για την COVID-19 το οποίο παρέχει το εμβόλιο σε κάποιον και παρακολουθεί πώς ανταποκρίνεται το σώμα του σε αυτό.
0 Σχόλια