Λαβρόφ: H Ουάσινγκτον σχεδιάζει απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν

Σχέδιο για απόπειρα δολοφονίας του Βλάντιμιρ Πούτιν κρύβεται πίσω από τις απειλές της Δύσης κατά της Ρωσίας σύμφωνα με τον Σερκγέι Λαβρόφ


Η Δύση στοχεύχει στην εξόντωση του Ρώσου Προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν και μάλιστα το Πεντάγωνο έχει απειλήσει ανοιχτά το Κρεμλίνο με απόπειρα δολοφονίας του, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σερκγέι Λαβρόφ μιλώντας στο πρακτορείο TASS

«Αυτός που έχει πάει πιο μακριά από όλους τους άλλους είναι στην Ουάσιγκτον. Υπάρχουν κάποιοι "ανώνυμοι αξιωματούχοι" από το Πεντάγωνο που στην πραγματικότητα έχουν διατυπώσει απειλές ότι θα πραγματοποιήσουν ένα "αποκεφαλιστικό χτύπημα" στο Κρεμλίνο, το οποίο στην πραγματικότητα είναι μια απειλή για απόπειρα δολοφονίας κατά του Ρώσου πρόεδρου», εξήγησε ο Λαβρόφ.

«Αν κάποιος έχει πραγματικά τέτοιες ιδέες, τότε αυτός θα πρέπει να σκεφτεί πολύ καλά τις πιθανές συνέπειες τέτοιων σχεδίων», προειδοποίησε ο ίδιος.

Επιπλέον, ο Σεργκέι Λαβρόφ έκανε λόγο για απειλές από τη Δύση περί πυρηνικού χτυπήματος κατά της Ρωσίας:

«Φαίνεται ότι έχουν ρίξει όλα τα ίχνη αξιοπρέπειας», σημείωσε. «Η Λιζ Τρας είναι ένα ζωντανό παράδειγμα, δεδομένου ότι είπε ευθέως και δημόσια κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας ότι ήταν έτοιμη να διατάξει πυρηνικό χτύπημα», είπε ο επικεφαλής διπλωμάτης.

«Δεν αναφέρω καν εδώ τις υπερβολικές προκλήσεις του καθεστώτος του Κιέβου», σημείωσε ο Λαβρόφ. " Ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι είχε φτάσει στο σημείο να παροτρύνει τα κράτη του ΝΑΤΟ να πραγματοποιήσουν προληπτικά πυρηνικά χτυπήματα κατά της Ρωσίας. Αυτό ξεπερνά τα όρια του αποδεκτού. Ωστόσο, ακούσαμε πολύ χειρότερες δηλώσεις από προσωπικότητες του Κιέβου". τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Είτε το Κίεβο θα εφαρμόσει τις αξιώσεις της Μόσχας, ή το ζήτημα θα το λύσει ο στρατός της Ρωσίας

Οι προτάσεις της Μόσχας για την «αποστρατιωτικοποίηση» και την «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας είναι γνωστές στο Κίεβο κι επαφίεται στις ουκρανικές αρχές να τις εφαρμόσουν, αλλιώς το ζήτημα θα το λύσει ο ρωσικός στρατός, διεμήνυσε χθες Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, ο Σεργκέι Λαβρόφ.

«Οι προτάσεις μας για την αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίηση των εδαφών που ελέγχονται από το (ουκρανικό) καθεστώς, την εξάλειψη των απειλών για την ασφάλεια της Ρωσίας που πηγάζουν από αυτά, συμπεριλαμβανομένων των νέων εδαφών μας, είναι καλώς εγνωσμένες από τον εχθρό», δήλωσε ο κ. Λαβρόφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Το θέμα είναι απλό: Εφαρμόστε τις, για το δικό σας καλό. Σε διαφορετική περίπτωση, το ζήτημα θα το καθορίσει ο ρωσικός στρατός», πρόσθεσε ο ρώσος ΥΠΕΞ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, newsbomb.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια