Ώρα μηδέν στο Κοσσυφοπέδιο - Σερβικές μηχανοκίνητες μονάδες μετακινήθηκαν στα σύνορα απέναντι από τους Αλβανούς


Η πρόθεση της Πρίστινας να υποβάλλει αίτημα ένταξης του στην ΕΕ, είναι η βασική αιτία που πυροδοτεί θερμές εξελίξεις με την Σεβία, αφού σε περίπτωση αποδοχής του από τις Βρυξέλες, αυτό θα ισοδυναμεί με αναγνώριση του Κοσυφοπεδίου ως κράτος , στο οποίο αντιτίθεται σφοδρά το Βελιγράδι.

"ΗΣερβία άρχισε να αναπτύσσει μαζικά στρατεύματα στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο", είναι ο τίτλος άρθρου Ρωσικού ΜΜΕ, του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα παραπάτω:

"Απόψε ο σερβικός στρατός ξεκίνησε συγκέντρωση δυνάμεων στις περιοχές που συνορεύουν με το Κόσοβο. 

Κάτοικοι της Σερβίας δημοσιεύουν πολυάριθμα καρέ βίντεο που δείχνουν τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού του σερβικού στρατού. Μιλάμε κυρίως για άρματα και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, τα οποία επί του παρόντος βρίσκονται  κοντά στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο.

Οι μονάδες βρίσκονται περίπου 4-5 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, γεγονός που υποδηλώνει έναν αρκετά υψηλό κίνδυνο να εισέλθει ο σερβικός στρατός στο έδαφος της μη αναγνωρισμένης δημοκρατίας, αν και την ίδια στιγμή,  εκπρόσωποι της KFOR προειδοποίησαν το Βελιγράδι για το απαράδεκτο τέτοιου είδους ενέργειες και ετοιμότητα αντιμετώπισης του σερβικού στρατού και των σωμάτων ασφαλείας.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια