Στα νοκ άουτ η Πορτογαλία με ηγέτη Φερνάντες


Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ακολούθησε Γαλλία και Βραζιλία στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφήνοντας στο άγχος την Ουρουγουάη.

Η Πορτογαλία νίκησε την Ουρουγουάη 2-0 με δύο γκολ του Μπρούνο Φερνάντες κι έγινε η τρίτη ομάδα, μετά τη Γαλλία και τη Βραζιλία, που προκρίθηκε στη φάση των νοκ άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Οι Ίβηρες του Φερνάντο Σάντος, που είχαν ήδη νικήσει στην πρεμιέρα την Γκάνα (3-2) έφτασαν στους έξι βαθμούς στον 8ο όμιλο και ουσιαστικά «καπάρωσαν» την πρώτη θέση, αφού μόνο οι Αφρικανοί μπορούν να τους φτάσουν στην κατάταξη.

Η Πορτογαλία είχε κυριαρχήσει από το ξεκίνημα του αγώνα και μετουσίωσε την υπεροχή της σε γκολ στο 54ο λεπτό: στο σημείο εκείνο ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σέντραρε για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, η μπάλα πέρασε από το κεφάλι του CR7 χωρίς να την βρει, πέρασε και από τον τερματοφύλακα της «Σελέστε» Σέρχιο Ροσέτ και κατέληξε στα δίχτυα του.

Ο Φερνάντες σημείωσε το δεύτερο τέρμα του στους καθυστερήσεις με πέναλτι, που καταλογίστηκε για χέρι του Χιμένες, μετά από έλεγχο του βίντεο.

Η Ουρουγουάη, η οποία είχε αποκλείσει την Πορτογαλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, είχε πάντως μια σειρά από ευκαιρίες, με ένα σουτ του Ροντρίγκο Μπετανκούρ να αποκρούεται από τον Ντιόγκο Κόιστα, μια προσπάθεια του Μάξι Γκόμες να σταματά στο δοκάρι και άλλη μία του Λουίς Σουάρες να βρίσκει την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Η Ουρουγουάη, με συγκομιδή ενός βαθμού από την ισοπαλία με τη Νότια Κορέα στην πρεμιέρα, πρέπει να νικήσει την Γκάνα στον τελευταίο αγώνα της στον όμιλο για να έχει πιθανότητες πρόκρισης, ενώ το ίδιο ισχύει για τους Ασιάτες που θα παίξουν με την Πορτογαλία.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια