Οι του βίου ναυαγοί, ...του Υψίστου λειτουργοί...


Του Θοδωρή Γιάνναρου 

"Η χλίδα θρέφει μάγουλα... μα ξεγυμνώνει κ...λους… Από την άλλη, όλα τα λόγια του θεού είναι καλά…μόνο βάρντα, να μην τα πάρουνε στο στόμα τους οι παπάδες.”

"Δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση. Δεν κάθεται μία γυναίκα να βιαστεί χωρίς να το θέλει. Μην τρελαθούμε κιόλας..." είπε ο παπάς με τα πολλά γαλόνια και την παραγεμισμένη κοιλιά, προσθέτοντας με στόμφο: "...ούτως ή άλλως, δεν μπορεί να γίνει σύλληψη όταν υπάρχει βιασμός!!!"

Ήθελε βλέπετε... να νουθετήσει τις γυναίκες ο αγιασμένος διδάσκαλος και να τις οδηγήσει στον δρόμο του δικού του Θεού, εννοώντας πως αν πέσει μια γυναίκα στα χέρια και στις ορέξεις ενός βιαστή, ας πιστέψει στον Θεό... ας το απολαύσει και ας φέρει με χαρά το παιδί του βιαστή της στον κόσμο  -το πιο λογικό και υγιές του παπά η γνώμη…  ε;… μη μου πείτε!

Πολλά μπορεί κανείς να πει για αρκετούς ρασοφόρους... από τα γούστα, τις ιδιοτροπίες, τις εξαρτήσεις τους... Όμως, τη στιγμή που κακοποιούν παιδιά ζώντας ζωή χλιδής με τα χρήματα των δωρεών ημών των ανοήτων και ευκολόπιστων ιθαγενών, το αστείο σταματά και βάζουμε σε λειτουργία τα μικροσκόπια της αστυνομίας και της δικαιοσύνης. Δεν είναι δυνατόν να ανεχθούμε τέτοιου είδους εγκληματικών συμπεριφορών και μάλιστα όταν τον κεντρικό ρόλο των θυμάτων έχουν αθώα παιδιά που στάλθηκαν σε τέτοιου είδους δομές για μια υποτίθεται καλύτερη ζωή, που δεν μπορούσαν να τους προσφέρουν οι οικογένειές τους! Οδηγούνται λοιπόν στα κάτεργα και την ψυχική εξαθλίωση συνήθως με εισαγγελική παραγγελία για να σωθούν!

Τέτοιου είδους δομές-θαλαμηγοί για λίγους, υπάρχουν δυστυχώς κι άλλες πολλές, που επιμελώς κρύβονται πίσω από ψευδεπίγραφες δηλώσεις πρόθεσης προστασίας παιδικών ψυχών! Τέτοιου είδους δομές που λειτουργούν στη χώρα μας μεταφέρουν παιδιά από τα αζήτητα…  στη φρίκη  -τη νομότυπη φρίκη, που όλοι, άθελά μας σιγοντάρουμε και υποστηρίζουμε... ακόμα και με τον όβολο από το υστέρημά μας.

Κάποιοι εκκλησιαστικοί άρχοντες όπως φαίνεται, έχουν δυστυχώς οδηγήσει τη θρησκεία  στο σημείο, να αποτελεί την αδυναμία του ανθρώπινου νου να αντιμετωπίσει συμβάντα που αρνείται να δει και να αντιληφθεί και έτσι απλά αλωνίζουν στην υγεία των κορόιδων που έχουν μαδήσει ευφραίνοντας τις τσέπες τους.

Ποιός άραγε ήταν ο πιλότος και καθοδηγητής της Κιβωτού-Θαλαμηγού; Ήταν μήπως κάποιος αριστερός, κεντρώος ή δεξιός πολίτης, επιχειρηματίας ή πολιτικός; Όχι!… Ήταν κάποιος που όπως πολλοί άλλοι η εκκλησία τους φόρεσε τα ράσα, τους έδωσε μισθό και παροχές δημοσίων υπαλλήλων και τους αμόλησε να μηρυκάζουν τους κόπους... ή ακόμα και το βιός του ποιμνίου τους.

Υπάρχει άραγε πιθανότητα, η επίσημη εκκλησία να μυριστεί δεκάδες εκατομμύρια να ρέουν στα χέρια κάποιου παπά-Νάρκισσου και μιας παπαδιάς με γούστα Κλεοπάτρας, χωρίς να ζητάει μερτικό; Αυτός ο μύθος δεν συνάδει με το αμύθητο της εκκλησιαστικής περιουσίας, που κανείς δεν γνωρίζει το ακριβές μέγεθός της.

Κι όμως όλοι οι της εκκλησίας σώπασαν... κανένας δεν αναρωτήθηκε... κανείς δεν ρώτησε και σίγουρα κανείς ποτέ δεν αντέδρασε. Μάλλον πολλά ήταν τα λεφτά και η σιωπή πανάκριβη. Ο παπά-Νάρκισσος ήξερε τον τύπο διαχείρισης που έπρεπε να ακολουθήσει "τα χρήματα αυγατίζουν μόνο όταν τα μοιράζεις”  -αυτό μάλλον το γνώριζε καλά, το ακολουθούσε και έτσι ζούσε απόλυτα προστατευμένος και με πλουσιοπάροχη ζωή στην υγεία των κορόιδων που του πρόσφεραν αυτή την ευκαιρία.

Έτσι κάποτε ο Εμπεδοκλής, πριν πολλά πολλά χρόνια είχε δηλώσει, πως "ο Θεός που μας παρουσιάζουν είναι ένας κύκλος που το κέντρο του είναι παντού και η περιφέρειά του… πουθενά!”. Σε αυτή την ανεξέλεγκτη από Θεό κι ανθρώπους περιφέρεια γίνονται τα χίλια μύρια και το κακό συναπάντημα! Εκεί βλασταίνουν Νάρκισσοι και θεούσες Κλεοπάτρες! 

Και η Πολιτεία;… Ναι, η επίσημη εκπρόσωπος όλων μας -η Πολιτεία, τι έκανε; Πως αντέδρασε σε αυτό που όλοι έβλεπαν και κανείς δεν μιλούσε;

Τόσα predators διαθέτει, τόσους μαγικούς κοριούς έχει η ΕΥΠ, και όλοι αυτοί δεν είδαν, δεν άκουσαν και τίποτα δεν γνώριζαν... ούτε οι λαλίστατοι δημοσιογράφοι γνώριζαν κάτι, που αμέσως μετά την ανάδειξη της "σαπίλας”, εν ριπή οφθαλμού τα παρουσίασαν ως κάτι τρομερό και το πρωτόγνωρο.


Και όλοι τώρα θέλουν να πιστέψουμε, πως ξαφνικά έπεσαν από τα σύννεφα με όλα αυτά που ακούστηκαν. Όλοι οι... ανήξεροι τώρα καταριούνται και ζητούν δικαιοσύνη, αλλά όταν ο παπά-Νάρκισσος οδηγούσε την Porsche Cayenne και η παπαδο-Κλεοπάτρα την άλλη Τζιπάρα, κάνεις τους δεν τα έβλεπε και κανείς ποτέ δεν υποπτεύθηκε κάτι. Βλέπετε, τα "πόθεν έσχες”,  οι φόροι πολυτελείας, οι έλεγχοι για μαύρο χρήμα ή για εκείνο που προέρχεται από εγκληματικές πράξεις, δεν αφορά στα ράσα, αλλά μόνο σε εμάς τους ηλιθίους που τους εκλέγουμε. Ποιες 300.000 ευρώ σε προσωπικούς λογαριασμούς του ιερού ζεύγους και ποια τα ακόμα περισσότερα που βρέθηκαν στο χρηματοκιβώτιο της πεντάστερης μεζονέτας τους. Αυτά είναι μόνο τα ψίχουλα που άφησαν να φαίνονται. Τα άλλα αναπαύονται σε Κέυμαν, Ελβετίες και άλλους εξωτικούς παραδείσους του χρήματος, η είναι χωμένα σε σεντούκια που έθαψαν.

Πολλά τα λεφτά φίλες και φίλοι! Πολλοί γνώριζαν και δεν μιλούσαν! Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί δεν είναι τόσο το γεγονός αυτό καθαυτό, αλλά η υποκρισία πολλών που γνώριζαν, που σιωπούσαν και τώρα δίνουν ρέστα με κραυγές θυμού, αλλά και ο λόγος που το έπραξαν. Από τη χύτρα με τα λεφτά δεν τσιμπολογούσε μόνο το ιερόν ζεύγος, αλλά και οι αγωγιάτές που το ανέρχονταν και το υπέθαλπαν για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους.

Αλληλούια λοιπόν και μη χειρότερα...

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια