Η Apple συμμορφώνεται… η θύρα USB-C έρχεται στο iPhone


Η Apple προχώρησε στην πλέον ευθεία επιβεβαίωση ότι οι μελλοντικές συσκευές iPhone της εταιρείας θα εξοπλίζονται με την υποδοχή USB-C, μετά και την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι όλες οι συσκευές που πωλούνται στα κράτη-μέλη θα χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη υποδοχή για την φόρτισή τους.

Σε ερώτηση της Wall Street Journal στο αν η αμερικανική εταιρεία θα προχωρήσει σε αντικατάσταση της σήμερα χρησιμοποιούμενης υποδοχής Lightning, ο αντιπρόεδρος της Apple και επικεφαλής μάρκετινγκ, Γκρεγκ Βόσνιακ, απάντησε «προφανώς, πρέπει να συμμορφωθούμε, δεν έχουμε άλλη επιλογή».

Η απάντηση δόθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Tech Live της WSJ και μοιραία έδωσε αφορμή για την επόμενη ερώτηση, δηλαδή πότε αναμένεται η υποδοχή USB-C να εμφανιστεί στο iPhone. Ο Βόσνιακ απάντησε ότι «οι Ευρωπαίοι (νομοθέτες) είναι αυτοί που ορίζουν το χρονοδιάγραμμα για λογαριασμό των Ευρωπαίων καταναλωτών».

Σημειώνεται ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ορίζει ότι «όλες οι φορητές συσκευές, τηλέφωνα και tablets» θα πρέπει να εξοπλίζονται με υποδοχή USB-C «έως το φθινόπωρο του 2024».
Το στέλεχος της Apple αρνήθηκε να απαντήσει στο αν η εταιρεία θα χρησιμοποιούσε την συγκεκριμένη υποδοχή και στα τηλέφωνα που θα πωλούνται εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε κάθε περίπτωση ο Βόσνιακ δεν έκρυψε ότι η Apple δεν είναι ευτυχισμένη για το ότι εξαναγκάστηκε να προχωρήσει στη συγκεκριμένη αλλαγή στα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Σημείωσε μάλιστα ότι ιστορικά η εταιρεία προτιμά να εμπιστεύεται τους μηχανικούς της αντί να εξαναγκάζεται στην υιοθέτηση τεχνικών χαρακτηριστικών που επιβάλλονται από νομοθετικά σώματα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια