Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία: Τα μέτρα για τον κορωνοϊό - Τι ισχύει για μάσκες, τεστ, νοσήσαντες και ανεμβολίαστους

Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει την ερχόμενη Δευτέρα


Δημοσιεύτηκε το νέο αναλυτικό πρωτόκολλο 2022 – 2023 αναφορικά με τα μέτρα για τον κοροναϊό στα σχολεία και στις δομές εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα στο νέο πρωτόκολλο αναγράφονται όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν σχετικά με τη χρήση μάσκας, τη διενέργεια rapid test, τι προβλέπεται σε περίπτωση διενέργειας θετικού ελέγχου Covid-19, στους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και στην επιστροφή στο χώρο του σχολείου έπειτα από νόσηση.

Αναλυτικότερα, την Δευτέρα 12/9 ανοίγουν τα σχολεία με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες χωρίς υποχρεωτική χρήση μάσκας. Επίσης, δεν θα είναι υποχρεωτικό το self test για την προσέλευση στις σχολικές μονάδες, όμως για ανεμβολίαστους καθηγητές και προσωπικό το ΦΕΚ ορίζει ένα rapid test ή PCR test την εβδομάδα.

Tο νέο πρωτόκολλο 2022-2023 για τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΦΕΚ)

Δημοσιεύτηκε η απόφαση με τo νέο πρωτόκολλο 2022-2023 με τα μέτρα για τον κορoνοϊό στα σχολεία και τις δομές εκπαίδευσης (ΦΕΚ 4695/7-9-2022). Κατά τη λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης εφαρμόζονται τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 που ορίζονται στην παρούσα απόφαση και ακολουθούν το από 30.08.2022 πρακτικό της 291ης Συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια