Πώς ξεγελάστηκε ο στρατός του Πούτιν - Πετυχημένη η ουκρανική αντεπίθεση στα βορειοανατολικά


Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι έχει προχωρήσει στην ανακατάληψη 3.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων από τις ρωσικές δυνάμεις. Το «τρικ» που χρησιμοποίησε ο ουκρανικός στρατός.
«Ο ρωσικός στρατός έκανε την σωστή επιλογή και ετράπη σε φυγή», δήλωσε το Σάββατο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με την Ουκρανία να υποστηρίζει ότι έχει πετύχει μια δυνατή αντεπίθεση στα βορειοανατολικά της χώρας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Guardian, ο ρωσικός στρατός έπεσε στην παγίδα της παραπληροφόρησης, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις επέλεξαν να «διαφημίσουν» αντεπίθεση στον νότο της Ουκρανίας κάτι που τελικά δεν συνέβη.

Εκστρατεία παραπληροφόρησης

Όπως αναφέρει το γνωστό βρετανικό μέσο, η πολυδιαφημισμένη ουκρανική επίθεση στο νότο ήταν μια εκστρατεία παραπληροφόρησης για να αποσπάσει την προσοχή της Ρωσίας από την πραγματική επίθεση που προετοιμαζόταν στην περιοχή του Χαρκόβου, δήλωσαν οι ειδικές δυνάμεις της Ουκρανίας.

Σε μια ημέρα σημαντικών εξελίξεων, οι ουκρανικές δυνάμεις επιβεβαίωσαν την απελευθέρωση του κρίσιμου σιδηροδρομικού κόμβου του Κουπιάνσκ και λίγο αργότερα κατέλαβαν το Ιζιούμ, τη σημαντικότερη βάση των δυνάμεων της Μόσχας στην περιοχή του Χάρκοβο, σύμφωνα με τον Guardian.

Μέσα σε λίγες ώρες από την πτώση του Ιζιούμ το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας παραδέχθηκε ότι αποσύρει τις δυνάμεις του από την περιοχή.

Σε εξελίξεις απρόβλεπτες μόλις πριν από λίγες ημέρες, Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα στρατεύματα θα μετακινηθούν από τις περιοχές Μπαλακλίγια και Ιζιούμ για να βοηθήσουν την επιχείρησή τους στο Ντονμπάς, αντικατοπτρίζοντας την αιτιολόγηση που έδωσε το Κρεμλίνο για την απόσυρση των δυνάμεών του από την περιοχή του Κιέβου αμέσως μετά την έναρξη του επτάμηνου πολέμου.

Ο Βιτάλι Γκάντσεφ, επικεφαλής της υποστηριζόμενης από τη Ρωσία διοίκησης στην περιοχή του Χαρκόβου, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι πολλά χωριά έχουν τεθεί υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού και δήλωσε ότι η διοίκησή του προσπαθεί να «εκκενώσει» τους αμάχους από πόλεις όπως το Ιζιούμ, όπου οι Βρετανοί αξιωματούχοι περιέγραψαν τις ρωσικές δυνάμεις ως «όλο και πιο απομονωμένες».


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια