Πρώην συνταγματάρχης του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου : Η Τουρκία μπορεί να προσπαθήσει να πουλήσει μυστικά των S-400 στις ΗΠΑ!

Ο πρώην συνταγματάρχης του Γενικού Επιτελείου, Mikhail Khodarenok, εξήγησε γιατί οι ΗΠΑ δεν επιπλήττουν πλέον την Τουρκία για την αγορά των S-400


Είναι γνωστό ότι, στις 15 Αυγούστου ξεκίνησαν στις ΗΠΑ οι συνομιλίες του τέταρτου τεχνικού επιπέδου μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ, σχετικά με την αγορά και τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F-16 . Αντιπροσωπεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, μετέβη στις ΗΠΑ.

Η Τουρκία απέκτησε το πρώτο συνταγματικό σύνολο συστημάτων αεράμυνας S-400 το 2017, γεγονός που επιδείνωσε τις σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ως αποτέλεσμα αυτής της συμφωνίας, η κυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ απομάκρυνε την Τουρκία από το πρόγραμμα των F-35 και αργότερα επέβαλε κυρώσεις στο στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα της χώρας και στους ηγέτες του.

Σύμφωνα με τον Mikhail Khodarenok, ωστόσο, η αντίδραση στις Ηνωμένες Πολιτείες για την παραλαβή του δεύτερου συντάγματος S-400 ήταν πολύ συγκρατημένη. «Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις, προέτρεψε με λεπτότητα την Τουρκία μόνο να μην εμβαθύνει περαιτέρω τις σχέσεις με το ρωσικό στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα», αναφέρει και συνεχίζει:

«Ταυτόχρονα, ο Νεντ Πράις αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα εάν η απόκτηση από την Άγκυρα του δεύτερου συντάγματος συστημάτων αεράμυνας S-400, θα αναγκάσει την κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν να επανεξετάσει τα σχέδια πώλησης μαχητικών πολλαπλών ρόλων Lockheed Martin F-16V Block 70 Fighting Falcon προς την Τουρκία».


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια