Αγωνία για το επικίνδυνο φορτίο του αεροσκάφους που έπεσε στην Καβάλα: Ο λόχος Βιολογικής Άμυνας στις έρευνες


Πυροτεχνουργοί και ειδικοί των Ενόπλων Δυνάμεων ελέγχουν το σημείο πτώσης του Antonov έτσι ώστε να δώσουν το «πράσινο φως» για περαιτέρω έρευνες από ΕΜΑΚ και πυροσβεστική. Η έντονη θερμότητα και η λευκή ουσία που ανησυχεί τις Αρχές.

Το βράδυ του Σαββάτου (16/7), λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ένα μεταγωγικό αεροσκάφος Antonov n-12 ουκρανικής κατασκευής, το οποίο μετέφερε πυρομαχικά από τη Σερβία προς την Ιορδανία, κατέπεσε σε περιοχή ανάμεσα στους Αντιφιλίππους και το Παλαιοχώρι Καβάλας.

Κάτοικοι της περιοχής είδαν μια πύρινη «σφαίρα» να πέφτει από τον ουρανό και μια τεράστια έκρηξη τη στιγμή της πρόσκρουσης, με τα βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο να είναι συγκλονιστικά.


Εκρήξεις όλη τη νύχτα στην Καβάλα

Στην περιοχή σήμανε συναγερμός, ενώ υπήρξε διακοπή ηλεκτροδότησης στο μεγαλύτερο μέρος του δήμου Παγγαίου. Από την πρώτη στιγμή υπήρξε αγωνία για το είδος του φορτίου του αεροσκάφους, καθώς ακολούθησε σωρεία εκρήξεων ενώ οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν στο σημείο ήταν τεράστιες.

Είναι ενδεικτικό πως οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που έσπευσαν για να μην επεκταθεί η φωτιά που άναψε από την πτώση του αεροσκάφους, δεν μπορούσαν να πλησιάσουν παρά μόνο σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια