Πύρινος εφιάλτης στην Αττική - Κόλαση φωτιάς σε Γέρακα, Παλλήνη, Ανθούσα και Διώνη - Καίγονται σπίτια


Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (19/7), λίγο μετά τις 17:00, βόρεια της Ανθούσας και κινήθηκε προς τον ορεινό όγκο Πεντέλης.

Ενδεικτικό της κατάστασης ότι τα ξημερώματα της Τετάρτης δόθηκε εντολή να εκκενωθεί η Παλλήνη και οι ανατολικές περιοχές του Γέρακα.

Λόγω της φωτιάς διεκόπη η κυκλοφορία και σε ένα μεγάλο τμήμα της Αττικής Οδού ενώ οι άνεμοι πνέουν εξαιρετικά ισχυροί δυσκολεύοντας το έργο των πυροσβεστών.

Με το πρώτο φως της ημέρας δόθηκε εντολή να απογειωθούν πέντε ελικόπτερα και τρία καναντέρ για να ξεκινήσουν ρίψεις νερού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής έχουν ήδη απομακρυνθεί 600 άνθρωποι τις προηγούμενες ώρες, έχουν καταγραφεί ζημιές σε κατοικίες ενώ οι άνεμοι έφτασαν σε ταχύτητα έως και τα 80χλμ./ώρα

«Το Ντράφι κάηκε, οι δυνάμεις μεταφέρονται στη Διώνη». Με τα λίγα αυτά λόγια ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής περιέγραψε την τραγική κατάσταση λίγο πριν τις 6 το πρωί, τονίζοντας ότι τα εναέρια μέσα άρχισαν την κατάσβεση με το πρώτο φως του ηλιου. Η φωτιά έχει φτάσει στην Παλλήνη, ενώ ενεργά μέτωπα υπάρχουν και σε Ανθούσα, Πεντέλη, Ντράφι και σε κάποια σημεία στον Γέρακα. 

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Οι κάτοικοι της Παλλήνης να καλούνται να κατευθυνθούν προς Πικέρμι – Ραφήνα. Εκκενώθηκαν νωρίτερα Βούλα Πικερμίου, Γέρακας, Ανθούσα, Διώνη, Δασαμάρι και Πεντέλη. Μέσα στη νύχτα εστάλησαν μηνύματα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής αλλά και του ανατολικού Γέρακα, όπως επίσης του Πανοράματος Παλλήνης και της Βούλας Πικερμίου.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια