WRC - Ράλλυ Πορτογαλίας: 1-2 για την Toyota με νίκη Rovanpera


O Kalle Rovanpera αναδείχθηκε νικητής στο Ράλλυ Πορτογαλίας, με τον Elfyn Evans να διαμορφώνει το 1-2 της Toyota, ενώ ο Dani Sordo ανέβηκε στο βάθρο για την Hyundai.

Το Ράλλυ Πορτογαλίας εξελίχθηκε σε μονόλογο της Toyota, η οποία πανηγύρισε το 1-2 με τους Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen και Elfyn Evans-Scott Martin, οι οποίοι μετέτρεψαν τη νίκη σε προσωπική τους υπόθεση, από την πρώτη ημέρα με τα GR Yaris Rally1.

Στη μάχη της τρίτης θέσης τελικά επικράτησαν οι Dani Sordo-Candido Carrera (Hyundai i20 N Rally1), οι οποίοι ξεπέρασαν κατά 2,1” τους Takamoto Katsuta-Aaron Johnston (Toyota GR Yaris Rally1), που πάντως συμπλήρωσαν το 1-2-4 της ιαπωνικής ομάδας.

Από εκεί και έπειτα, οι Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe και Ott Tanak-Martin Jarveoja διαμόρφωσαν το 3-5-6 για την Hyundai, ενώ απογοητευτική ήταν η εξέλιξη του αγώνα για την M-Sport Ford.

Ράλλυ Πορτογαλίας: Τρίτη φετινή νίκη για Toyota και Rovanpera

H τρίτη και καταληκτική ημέρα του Ράλλυ Πορτογαλίας περιλάμβανε 5 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 48,87 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Η βροχή που έκανε την εμφάνισή της κατά τη διάρκεια της νύχτας και συνεχίστηκε το πρωί, χωρίς πάντως να είναι πολλή, δυσχέρανε τις προσπάθειες των πληρωμάτων.

Οι καιρικές συνθήκες δεν άλλαξαν κάτι όσον αφορά στην επιλογή ελαστικών, αφού το αμμώδες οδόστρωμα και η πούδρα στις ειδικές διαδρομές της Κυριακής, καθιστούσαν τη μαλακή γόμα σε μονόδρομο.

Στην κορυφή της κατάταξης, η Toyota δεν είχε αντίπαλο και από χθες, ήταν δεδομένο πως η νίκη θα κριθεί ανάμεσα σε δικά της πληρώματα.

Οι Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen (Toyota GR Yaris Rally1), που ξεκινούσαν πρώτοι στις ειδικές διαδρομές της Παρασκευής, απέκτησαν το προβάδισμα στην προτελευταία χθεσινή διαδρομή, ολοκληρώνοντας τη δεύτερη ημέρα στην κορυφή.

Ωστόσο, η διαφορά 5,7” από τους teammates τους, Elfyn Evans-Scott Martin, άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει του επιλόγου, την ώρα που ο Jari-Matti Latvala δεν έδωσε οδηγίες στα πληρώματά του, επιτρέποντας τη μεταξύ τους μονομαχία.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια