Η παράδοση των μαχητών του Αζοφστάλ - Ανταλλαγή κρατουμένων αναμένει το Κίεβο


Την ανταλλαγή Ουκρανών στρατιωτικών που εγκατέλειψαν τις τελευταίες ώρες το εργοστάσιο χάλυβα Αζόφσταλ στη Μαριούπολη με Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου αναμένει το Κίεβο, με τη ρωσική Κρατική Δούμα ωστόσο (κάτω Βουλή της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσίας) να εξετάζει την απαγόρευση της ανταλλαγής Ουκρανών του συντάγματος Αζόφ για Ρώσους στρατιωτικούς.

Περίπου 260 Ουκρανοί, ανάμεσά τους περισσότεροι από 50 τραυματίες, εγκατέλειψαν το Αζόφσταλ, ανακοίνωσε το ουκρανικό γενικό επιτελείο, με τους φιλορώσους αυτονομιστές από την πλευρά τους να μιλούν για «παράδοσή» τους. Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί, καθώς και οι τραυματίες, μεταφέρθηκαν σε εδάφη που ελέγχονται από ρωσικές δυνάμεις.


Ανταλλαγή κρατουμένων ζητεί η Ουκρανία

Η Ουκρανία αναμένει να πραγματοποιήσει ανταλλαγή Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου για τους βαριά τραυματισμένους στρατιώτες που απομακρύνθηκαν από το εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη αργά τη Δευτέρα, δήλωσε η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της χώρας. «Για να σωθούν ζωές, 52 από τους βαριά τραυματισμένους στρατιώτες μας απομακρύνθηκαν χθες. Αφού σταθεροποιηθεί η κατάστασή τους, θα τους ανταλλάξουμε με Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου», ανέφερε η Ιρίνα Βερεστσούκ. «Εργαζόμαστε για τα επόμενα στάδια της ανθρωπιστικής επιχείρησης», πρόσθεσε.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια