«Φωτιά» τα αναδρομικά από τις ρήτρες αναπροσαρμογής, τι να κάνουν οι πολίτες

Η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα μίλησε στο Newsbomb.gr σχετικά με την ρήτρα αναπροσαρμογής, εξήγησε τα δικαιώματα των καταναλωτών αλλά και πως μπορούν οι ίδιοι να αντιδράσουν.


Η συνεχής άνοδος των τιμών της ενέργειας σε συνδυασμό με τις τιμές χρέωσης των παρόχων, έχουν εκτοξεύσει στα ύψη τις τιμές των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος με βασικό «πρωταγωνιστή» την Ρήτρα Αναπροσαρμογής.

Η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα μίλησε στο Newsbomb.gr σχετικά με την ρήτρα αναπροσαρμογής που οδηγεί τους καταναλωτές να καταβάλουν υπέρογκα ποσά και εξήγησε τα δικαιώματα των καταναλωτών αλλά και πώς μπορούν οι ίδιοι να αντιδράσουν αποκαλύπτοντας τρεις απίστευτες ιστορίες με «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος.

Μιλώντας για έναν επαγγελματικό λογαριασμό η κ. Αριάδνη Νούκα ανέφερε: «Εκδόθηκαν την ίδια ημέρα 9 εκκαθαριστικοί λογαριασμοί που αφορούν αναδρομικά. Πρόκειται για ένα πελάτη με επαγγελματικό λογαριασμό διαστήματος Μαΐου 2021 - Φλεβάρη 2022 και συνολικού ποσού 18.296, οι οποίοι πρέπει να πληρωθούν όλοι μαζί μέχρι το πρώτο 20ήμερο του Απριλίου».

Περιγράφοντας μια άλλη περίπτωση αλλά με οικιακό τιμολόγιο αυτή τη φορά είπε: «Καταναλωτής έλαβε τον Φλεβάρη αναδρομικά για περίοδο κατανάλωσης με αναδρομική ρήτρα αναπροσαρμογής τον Μάρτιο του 2021 μέχρι τον Ιανουάριο του 2022 και της επιβάλλουν ρήτρα αναπροσαρμογής 481,92 ευρω και ενώ ο λογαριασμός φαίνεται εκκαθαριστικός, ξανά λαμβάνει εκκαθαριστικό λογαριασμό 14/12/2021 μέχρι 09/03/21. Ένας λογαριασμός δηλαδή είχε μέσα δεύτερο εκκαθαριστικό».

Και συνεχίζει περιγράφοντας την ιστορία ενός ιδιοκτήτη επιχείρησης εστίασης ο οποίος έλαβε λογαριασμό 1.440 ευρώ: «Ο καταναλωτής έκανε υποβολή αντίρρησης στον πάροχο, η οποία δεν έγινε δεκτή. Ο επόμενος λογαριασμός όμως μετά την υποβολή αντίρρησης στον πάροχο η ρήτρα αναπροσαρμογής ήταν 26,79 ευρώ ενώ στον αμέσως επόμενο η ρήτρα αναπροσαρμογής ήταν 3,76 ευρώ».

Πώς μπορεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο ο καταναλωτής


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια