Η δικαίωση του αντιεμβολιαστή


Τα πρόστιμα για τους άνω των 60 χρόνων που δεν εμβολιάστηκαν δεν θα επιβάλλονται στο εξής, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί δεν θα απολυθούν, το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα καταργηθεί σε λίγο καιρό και η πληρότητα στα γήπεδα είναι ξανά 100%.

Το συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι η πανδημία τελείωσε και ότι ο εμβολιασμός δεν θεωρείται πια σημαντικός. Η προσδοκία για ένα δυνατό τουριστικά καλοκαίρι σκοτώνει τον κορονοϊό και να ζήσουμε να θυμόμαστε τους πάνω από 27.000 νεκρούς της πανδημίας.

Ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με τους περιορισμούς και τις τιμωρίες που επιβλήθηκαν στους ανεμβολίαστους και από το διχαστικό κλίμα που καλλιέργησε η κυβέρνηση τροφοδοτώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό, ενδιαφέρον έχει να παρατηρηθεί το μέγεθος του λαϊκισμού της ΝΔ.

Αυτοί που κουνούσαν το δάχτυλο, δαιμονοποιούσαν και τρομοκρατούσαν κάθε ανεμβολίαστο ενώ βαθμολογούσαν την εμβολιαστική ορμή κάθε κόμματος, αλλάζουν άρδην στάση για ψηφοθηρικούς λόγους και εγκαταλείπουν την αυστηρότητα απέναντι σε όλους όσοι δεν εμπιστεύτηκαν την επιστήμη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Εκλογές θα γίνουν το αργότερο σε έναν χρόνο από τώρα. Και στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν να αποκαταστήσουν τους δεσμούς τους με εκλογικά ακροατήρια που απομακρύνθηκαν, οπωσδήποτε με τους ανεμβολίαστους που μέχρι πρόσφατα αντιμετωπίζονταν περίπου ως εχθροί της κοινωνικής προόδου.

Ο Κ. Μητσοτάκης προσωπικά πρωταγωνίστησε στο διασυρμό όσων δεν πείθονταν για σημασία του εμβολιασμού και όσων, κατά τους ισχυρισμούς του, τους ενθάρρυναν ή τους στήριζαν. Τώρα τους προστατεύει σιωπηρά και τους κλείνει το μάτι στέλνοντας το μήνυμα "περασμένα ξεχασμένα".

Στο μεταξύ ο αριθμός των θανάτων, καθημερινά, παραμένει εφιαλτικός και καμία εξήγηση δεν δίνεται για το φοβερό φαινόμενο της θνητότητας στα ελληνικά νοσοκομεία, ούτε αναλαμβάνεται οποιαδήποτε ευθύνη. Οι νεκροί, άλλωστε, δεν ψηφίζουν. 


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια