Ο «άριστος» Κυριάκος και ο «μπουνταλάς» Ερντογάν…


Του Strange Attractor

Μπορεί ο δικός μας να τελείωσε το Χάρβαρντ, αλλά όπως όλα δείχνουν ο απέναντι του πήρε τα σώβρακα διά μίαν εισέτι φοράν…

Αναφέρομαι στις εξελίξεις της ουκρανικής κρίσης, οι οποίες αλλάζουν συθέμελα τις γεωπολιτικές και οικονομικές συνθήκες της ευρύτερης περιοχής μας, με συνέπειες που αργά αργά αρχίζουν να αχνοφαίνονται, και οι οποίες κάθε άλλο παρά καλές είναι για τη μπανανία μας.

Ο δικός μας λοιπόν, ως πιστός υποστηρικτής της Δύσης, από την οποία προφανώς περιμένει κάποια κοκαλάκια, έσπευσε από τους πρώτους να συνταχθεί με το επίσημο (αμερικανικό) αφήγημα και να συμμετάσχει τόσο σε κυρώσεις κατά της Ρωσίας, όσο και σε αποστολή χιλιάδων καλάσνικοφ προς τον χειμαζόμενο ουκρανικό λαό.

Βάζοντας έτσι τη χώρα μας στο επίσημο στόχαστρο του «ξανθού γένους», με τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα αλλά και την περιβόητη Ζαχάροβα να πνέουν μένεα εναντίον μας, εντάσσοντας την Ελλάδα στις «εχθρικές» χώρες.

Είχε προηγηθεί η αποστολή Δένδια, ο οποίος ως άλλος Τσάμπερλεϊν είχε επιστρέψει περιχαρής στην Αθήνα δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να γίνει εισβολή, και πως «there will be peace in our time»!

Η εισβολή τελικά έγινε, και ο Δένδιας έκτοτε εξαφανίστηκε… σαν τον Κουμουτσάκο ένα πράγμα.

Με τον Κυριάκο να παίρνει ο ίδιος στα στιβαρά χέρια του το πηδάλιο, και να εμφανίζεται βασιλικότερος του (Αμερικανού) βασιλέως.

Το μόνο που δεν έκανε είναι να βγει στα κανάλια και να αποκαλέσει τον Πούτιν «χασάπη»… μάλλον επειδή τον πρόλαβε ο Μπάιντεν, ποιος ξέρει;

Θα μου πείτε τι ήθελες δηλαδή;

Είμαστε μια χώρα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δε θα έπρεπε να στηρίξουμε τους στρατιωτικούς και οικονομικούς εταίρους μας στην καταδίκη του ρωσικού επεκτατισμού, που μας απειλεί όλους μαζί;

Ναι, αλλά και η Τουρκία είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, και δεν πήρε θέση.

Προτίμησε να περιμένει να δει τι παίζει, και στη συνέχεια όχι μόνο ανέλαβε τον ρόλο του ουδέτερου διαμεσολαβητή, παίρνοντας εύσημα τόσο από τους Αμερικάνους όσο και από τους εταίρους μας στην ΕΕ, αλλά προχώρησε κι ένα βήμα παρά πέρα, διοργανώνοντας συνάντηση διαπραγμάτευσης στο έδαφός της, με τον Ερντογάν στον ρόλο του αδέκαστου και σοφού ειρηνοποιού.

Με το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, τις ΗΠΑ, την Ουκρανία, αλλά και τη Ρωσία να αναγνωρίζουν τον σημαντικό αυτό ρόλο της Τουρκίας, προτείνοντάς την κιόλας ως μία από τις μελλοντικές εγγυήτριες δυνάμεις στη μεταπολεμική Ουκρανία.

Ναι, η Τουρκία που κατέχει παράνομα εδώ και 50 χρόνια το μισό έδαφος μιας χώρας μέλους της ΕΕ, και η οποία διατηρεί το καθεστώς casus belli στο Αιγαίο, προβαίνοντας σε δεκάδες παραβιάσεις κάθε βδομάδα που περνάει, και που αμφισβητεί τις ελληνικές ΑΟΖ τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη, όντας ένας διεθνής «τραμπούκος»… αυτή λοιπόν η Τουρκία βγαίνει διπλωματικά αναβαθμισμένη, και οικονομικά κερδισμένη από την ουκρανική κρίση, δεχόμενη παράλληλα τις ευχαριστίες της δυτικής κοινότητας.

Η οποία έσπευσε να «κατραπακιάσει» την κακιά Ρωσία, αλλά συνεχίζει να ποιεί την νήσσαν όσον αφορά στην τουρκική κατοχή της μισής Κύπρου.

Μια επιτήδεια Τουρκία, που και στον Β’ΠΠ παρέμεινε εν πολλοίς ουδέτερη, βγαίνοντας από αυτόν αλώβητη τη ώρα που εμείς, πιστοί υπηρέτες των δημοκρατικών ιδεωδών, του φιλελευθερισμού, κλπ κλπ. ακόμη μετράμε τις πληγές μας.

Και όπως όλα δείχνουν, θα τις μετράμε κι άλλο, αφού η ακρίβεια που ήδη καλπάζει θα φτάσει σε ουράνια επίπεδα, τουλάχιστον όσον αφορά στην ενέργεια, μιας και τώρα η ΕΕ (άρα και εμείς) θα αγοράζει φυσικό αέριο από την Αμερική, με κόστος τουλάχιστον επταπλάσιο του ήδη ακριβού σημερινού, ενώ η Τουρκία δε θα προλαβαίνει να κάνει εμπορικές και επιχειρηματικές συμφωνίες με τους Ρώσους, σε όλα τα επίπεδα, μιας και η «σώφρων» Δύση τους απομόνωσε.

Έτσι, εκτός από τις ΗΠΑ που βγαίνουν κερδισμένες από την προμήθεια με υγροποιημένο αέριο της Ευρώπης, σε βαθμό που ως συνωμοσιολόγος αρχίζω να πιστεύω πως η ουκρανική κρίση ίσως και να οφειλόταν σε μια ακόμη αμερικανική false flag operation με σκοπό το κέρδος…

Εκτός από τους Έλληνες (ως επί το πλείστον) εφοπλιστές, που με τα ειδικά τάνκερ τους θα αναλάβουν τις μεταφορές αυτού του αερίου…

Εκτός από τους διάφορους γηγενείς μαυραγορίτες που ήδη άρχισαν τα κόλπα τους…

Έχουμε και την Τουρκία, που έτσι στα ξαφνικά επιβεβαίωσε και πάλι την παραδοσιακή της υπεροχή στον διπλωματικό τομέα, με τον Ερντογάν να προβάλλει ως νέος (έστω γιαλαντζί) Σαλαντίν.

Με τις δυο αντιμαχόμενες πλευρές να σπεύδουν ομόφωνα να τον αναγνωρίσουν ως «παίκτη»… ως παράγοντα στην (τοπική) διεθνή σκακιέρα.

Με τον δικό μας να παρακολουθεί τις εξελίξεις ανήμπορος.

Και με τη χώρα μας έτοιμη να δεχτεί τις σφαλιάρες που έρχονται σωρηδόν...

Αλλά μη φοβού. Τα golden boys να είναι καλά να παίρνουν τα μπόνους τους, οι φίλοι επιχειρηματίες το ίδιο για να μη διακόψουν τις μίζες τους, και όλα τα άλλα θα λυθούν εν ευθέτω χρόνω…

Εξάλλου, όπως ακούω, ο Άδωνις αγρίεψε και θα επιβάλλει, λέει, την τάξη στην ανεξέλεγκτη ακρίβεια που έφερε το ταπεινό σουβλάκι στα 2.5 ευρώ έκαστο, ενώ το ηλιέλαιο το αγοράζουν μόνο οι «μπρούκληδες».

Ο Κυριάκος ξέρει, και εξάλλου είμαστε με τη σωστή πλευρά της ιστορίας, μου λέει ο φίλος μου ο Προκόπης που έχει μελανιάσει από το χειροκρότημα, αλλά ακόμη να διοριστεί πουθενά μετακλητός o καψερός.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια