WRC Ράλλυ Σουηδίας - Επεισοδιακή νίκη Rovanpera!


Ο Kalle Rovanpera έφτασε στη νίκη στο Ράλι Σουηδίας, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε κι ο ίδιος στην τελευταία μέρα του αγώνα. 

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ

Η τελευταία μέρα στην Umea απεδείχθη γεμάτη ανατροπές και απρόοπτα, συνεχίζοντας το μοτίβο των δύο προηγούμενων.

Ο Kalle Rovanpera πήρε τη πρωτιά στο Ράλι Σουηδίας, επικρατώντας των αντιπάλων του με σημαντική διαφορά, καθώς είχε από χθες μπει σε τροχιά νίκης - τόσο, που ούτε το πρόβλημα με την υβριδική μονάδα που αντιμετώπιζε από το πρωί σήμερα δεν στάθηκε ικανό να τον σταματήσει.

Η μάχη για τη δεύτερη απέκτησε τρομερό ενδιαφέρον όταν ο Elfyn Evans, που την κατείχε με το τέλος της 2ης μέρας, έκανε λάθος και χτύπησε σε snow bank στην πρώτη ΕΔ της Κυριακής, ενώ αργότερα υπήρξε πρόβλημα και με την υβριδική μονάδα του GR Yaris Rally1, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει άδοξα από τον αγώνα. 

Έτσι, Thierry Neuville και Esapekka Lappi πάλεψαν για το δεύτερο σκαλί του βάθρου, με τον Βέλγο να «κλειδώνει» τη θέση στην PowerStage, παίρνοντας το πρώτο βάθρο για τη Hyundai στη φετινή σεζόν.

Οι κακοτοπιές των υπολοίπων βοήθησαν τον σταθερό Takamoto Katsuta να τερματίσει στην 4η θέση της γενικής κατάταξης, παρά το γεγονός ότι δεν έδειξε σε καμία φάση του αγώνα να έχει την ταχύτητα για μία τόσο καλή θέση. Στην περίπτωση του Ιάπωνα, όμως, επιβραβεύθηκε η συνέπειά του καθ'όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Πίσω του έμεινε ο Gus Greensmith, που όπως ήρθαν τα πράγματα από νωρίς στον αγώνα, έφερε το καλύτερο αποτέλεσμα για την M-Sport.

Τελευταίος εκ των Rally1 της πρώτης δεκάδας ήταν ο Oliver Solberg. Ο Σουηδός, στην δεύτερη συμμετοχή του στο φετινό πρωτάθλημα με την Hyundai, είδε τον ρυθμό του να πέφτει μέρα με τη μέρα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο αγώνας του ήταν κακός. Αντιθέτως, έδειξε σταθερότητα και ταχύτητα (τηρουμένων των αναλογιών), και συνέλεξε σημαντικούς βαθμούς για την ομάδα και τον ίδιο, μετά το όχι και τόσο καλό Ράλι Μόντε Κάρλο.

Τέλος, στα της PowerStage, ο Ott Tanak πήρε τους 5 επιπλέον βαθμούς, με τους Rovanpera, Neuville, Katsuta και Breen να μοιράζονται τους υπόλοιπους πόντους.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια