Η διαφθορά των αρίστων είναι η χείριστη…

Ή αλλιώς: Να ‘χαμε να λέγαμε…


Του Strange Attractor

Μια εβδομάδα μετά το αποτρόπαιο έγκλημα στη Θεσσαλονίκη κι ακόμη να συνέλθω.

Υπάρχουν άνθρωποι που πήγαν και γύρισαν από πόλεμο χωρίς γρατζουνιά, και όμως αυτό το νεαρό παιδί πήγε σαν «το σκυλί στο αμπέλι», επειδή έτυχε να κάθεται με τα φιλαράκια του στα σκαλοπάτια μιας πολυκατοικίας.

Δεν το χωράει ο νους.

Τέτοιου είδους δολοφονικές «οπαδικές» υποθέσεις γίνονταν και γίνονται καθημερινά.

Αυτή τη φορά όμως την πλήρωσε ένας άσχετος, ένα αμέριμνο παιδί που δεν είχε καμία σχέση με συνδέσμους, με χούλιγκανς κλπ.

Κάτι που σημαίνει πως πλέον κινδυνεύουμε όλοι, ειδικά τα παιδιά μας.

Και αν κρίνω από μαρτυρίες «χουλιγκάνων» στα κανάλια, ούτε οι δολοφόνοι του παιδιού ξέρουν πολλά από ποδόσφαιρο. Απλά βρίσκουν στέγη στους συνδέσμους για να εξασφαλίσουν ταυτότητα, χρήματα, και κάλυψη για να ικανοποιούν ατιμώρητοι τα εγκληματικά τους σχέδια.

Σαν σίριαλ κίλερς που περιπολούν στους δρόμους των ΗΠΑ μπας και βρουν το επόμενο θύμα τους.

Μόνο που οι σίριαλ κίλερς δρουν από μόνοι τους, και το «σύστημα» τους κυνηγάει.

Στην περίπτωση των δικών μας τραμπούκων, αν αληθεύουν όλα όσα διαβάζω εδώ κι εκεί, το σύστημα τους καλύπτει παντοιοτρόπως, και μάλιστα τους στηρίζει και τους ενθαρρύνει.

Γιατί; Θα χρειαζόταν ολόκληρο βιβλίο για να δώσουμε απάντηση…

Και όπως είπε ένας από τους «μετανοημένους» χουλιγκάνους σε ένα κανάλι, «ανάθεμά με αν αυτοί οι δολοφόνοι βλέπουν τους αγώνες, ή αν γνωρίζουν τα ονόματα 4-5 παικτών της ομάδας τους».

Τέλος πάντων, το νερό μπήκε στο αυλάκι, οι αρχές, πολιτικές, δικαστικές, και άλλες, άρχισαν τα μεγάλα λόγια, και ίσως δούμε κάτι να γίνεται.

Ίσως… πάντως προσωπικά δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος.

Και έχεις και τα σόσιαλ μίντια, τον καθρέφτη της σύγχρονης κοινωνίας, μας, το ηλεκτρονικό καφενείο.

Εκεί που ο καθένας μας καταθέτει ελεύθερα την άποψή του για τα τεκταινόμενα.

Όσοι ασχολούνται με τα τεκταινόμενα, διότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου είναι αλλού… ποσώς τους ενδιαφέρει το τι γίνεται.

Ο νταλκάς τους είναι πότε θα ανοίξουν τα κωλάδικα, και ποιος θα ψηφιστεί στο ΣΑΡΒΑΙΒΟΡ.

Από αυτούς όμως που ασχολούνται, κάτι που μου κάνει εντύπωση είναι πως οι μισοί ούτε καν θίγουν το θέμα της δολοφονίας του φοιτητή, σαν να μην τους αγγίζει.

Έλλειψη ενσυναίσθησης; Αδιαφορία; Συμπλέγματα; Τι άραγε;

Ενώ από την άλλη έχεις και κάποιους (πάρα πολλούς) που εύχονται οι δολοφόνοι να σαπίσουν στη φυλακή, να μην ξαναδούν το φως της ημέρας, και άλλα τέτοια, βάζοντάς με σε προβληματισμό.

Είναι δυνατόν να υπάρχουν συμπολίτες μας, ενημερωμένοι, με άποψη, που δεν γνωρίζουν ότι εδώ και δεκαετίες κανείς εγκληματίας, όσο απεχθές το έγκλημά του, δεν μένει στη φυλακή πάνω από 10-12 χρόνια;

Ακόμη και αν καταδικαστεί τελεσίδικα;

Ότι τα ισόβια είναι μόνο στα χαρτιά;

Ακόμη και μετά την πολυδιαφημισμένη πρόσφατη «αυστηροποίηση» του ποινικού κώδικα από τον (μικροβιολόγο) υπ. Δικαιοσύνης των «αρίστων», στην πράξη ο ισοβίτης απλά θα κάτσει μέσα ένα-δυο χρόνια περισσότερο απ’ όσα θα κάθονταν επί του τελευταίου κώδικα, του φιλεύσπλαχνου Σύριζα…

Με μπόλικες άδειες ενδιάμεσα.

Θέλετε κι άλλα;

Ακούμε κατά καιρούς πως ο τάδε συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος με προσδιορισμό δικάσιμης, με περιοριστικούς όρους, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα… μπλα μπλα…

Και όμως προχθές, ο υπόδικος 20χρονος Αλβανός, που μαζί με τον 23χρονο είχαν ξαναμαχαιρώσει νεαρό στην ίδια περιοχή πριν από 3χρόνια, υπόδικος επαναλαμβάνω, με τη δίκη του να εκκρεμεί, βγήκε σαν κύριος από τη χώρα, μέσω Κρυσταλλοπηγής, σαν να μην τρέχει τίποτα.

Ποια απαγόρευση εξόδου, ποια περιοριστικά μέτρα και τρίχες κατσαρές; Να ‘χαμε να λέγαμε.

Ένα όμως από τα καλά κι ενθαρρυντικά, είναι πως η αστυνομία, όπως πάντα, όταν θέλει, και όταν έχει το οκέι, κάνει τη δουλειά της. Για τις δικαστικές και άλλες αρχές έχω τις αμφιβολίες μου.

Και μιας και άρχισα τα διάφορα δικά μου, θα πρέπει να τονίσω τη μεγάλη σημασία των καμερών σε οικίες, καταστήματα κλπ, στην εξιχνίαση πάρα πολλών εγκλημάτων.

Μόνο που κρατικές κάμερες σε δημόσιους χώρους απαγορεύονται.

Σε αντίθεση με τις «πολιτισμένες» χώρες της Δύσης, και όχι μόνο, όπου οι κάμερες είναι χιλιάδες και έχουν μειώσει την εγκληματικότητα αυξάνοντας τις εξιχνιάσεις κατακόρυφα..

Εδώ γιατί απαγορεύονται;

Διότι διαφωνεί το ΠΑΜΕ, ο ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, οι αντιεξουσιαστές, και γενικά όλοι οι παραβατικοί.

Και τι κάνει το κράτος; Συμμορφώνεται προς τα υποδείξεις τους.

Γιατί άραγε; Αυτό είναι ένα ακόμη από τα ερωτήματα του ενός εκατομμυρίου δολαρίων…

Και τέλος να θυμίσω πως ο «ακροδεξιός» «φασίστας» Σαμαράς (μαζί με τον Μπένι), αν και η Χ.Α. ήταν το 3ο κοινοβουλευτικό κόμμα παρακαλώ, εν τούτοις τη μπουζούριασε και την ξεδόντιασε ως εγκληματική οργάνωση, για πολύ λιγότερα εγκλήματα από όσα κάνουν οι σεσημασμένοι οργανωμένοι «χουλιγκάνοι»…

Έχει άραγε τα κότσια να κάνει κάτι ανάλογο ο σημερινός πρωθυπουργός;

Ασχέτως του ποια μεγάλα συμφέροντα στηρίζουν τους σεσημασμένους σαδιστές δολοφόνους;

Ερώτημα…

Καλή εβδομάδα λοιπόν, και να μη ξεχνάτε να φοράτε τις μάσκες σας μη τυχόν και φάτε πρόστιμο…

Εξάλλου, ζούμε σε μια χώρα που σφύζει από ποιότητα, έτσι δεν είναι;

ΥΓ-Όπως καταγγέλλει ο συνήγορος της οικογένειας του νεκρού φοιτητή, Αλέξης Κούγιας, ήδη δέχεται τηλεφωνικές απειλές, χώρια οι βρώμικες διαπλοκές που αναφέρει… θυμίζοντάς μου το λατινικό corruptio optimi pessima, ήτοι: Η διαφθορά των αρίστων είναι η χείριστη.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια