Do not look γενικώς και ευρυτέρως…


Σχολιάζει ο Υπερείδης

- Η μία μας λέει ότι τα test δεν πιάνουν, ο άλλος ότι είμαστε τουρίστες στον τόπο μας, η άλλη θα ξεπαστρέψει τα παιδιά μας και ο έτερος Καππαδόκης πάει να γράψει μια απλή φράση στα αγγλικά και της «αλλάζει τα φώτα». Τι ζούμε οι έρημοι.

- Κυρία Γκάγκα μου, πως σας ξέφυγε αυτό και «δώσατε» τους Αμερικανούς λέγοντας ότι: «τα test για τον κορονοϊό δεν έχουν καμία σημασία». Τσάμπα τόσα λεφτά που δώσαμε στις γιορτές για να βρεθούμε με τους συγγενείς μας; Τσάμπα, το βρισίδι που ρίξαμε - και το ξύλο που πήγαμε να φάμε - στην ουρά στο φαρμακείο, για να το κάνουμε;

Αχ κυρία αναπληρώτρια υπουργίνα της Υγείας, σαν επιστήμονας είστε εξαιρετική, αλλά σαν πολιτικός είστε «βράσε όρυζα».

Σας έβαλαν στο λάκκο των λεόντων, τρώνε τις σάρκες σας κι εσείς δεν το έχετε καταλάβει. Στο τέλος το δάκτυλο εσάς θα δείξει.

Σας το υπογράφω…

- «Σημεία και τέρατα» συμβαίνουν με την επένδυση στο Ελληνικό. Η «Λάμδα» έχει μετατραπεί σε τραμπούκο της περιοχής απειλώντας μάλιστα τους πολίτες ότι σε περίπτωση παραβίασης - της κατάληψης δημοσίου χώρου που έχουν κάνει- θα ρίξουν πρόστιμο ενώ παράλληλα βιντεοσκοπούν!

Όχι Αθηναϊκή Ριβιέρα, αθηναϊκή Σινγκ-Σινγκ (New York-New York) θα κάνουν την επένδυση. Τα καλά της Νέας Σμύρνης πάλι; Να το κοιτάξετε άμεσα…

- Μιας και έγραψα New York-New York. Μου ήρθε στο μυαλό το Αμέρικα. Η χώρα δηλαδή, οι ΗΠΑ. Τι «λέλουδα» έχουν σπουδάσει εκεί; Τι καταστροφή σκέτη είναι δαύτοι; Με πιο πρόσφατο παράδειγμα την άλλη φοβερή και τρομερή υπουργό, της Παιδείας, την κυρία Κεραμέως. Νομίζω ότι είναι ίσως η πολιτικός με τις περισσότερες αστοχίες σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα από τη μεταπολίτευση και μετά. Την έβαλαν να προστατέψει το μέλλον της Ελλάδος (τα παιδιά μας) κι αυτή θα μας τα ξεπαστρέψει.

Κανένας απόφοιτος του Quaid-i-Azam University του Πακιστάν υπάρχει; Δεν μπορεί, τόσοι μαζεύτηκαν την Πρωτοχρονιά. Κάποιον θα βρουν.

- Ανακοίνωσε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης (το Προστασίας του Πολίτη δεν μου βγαίνει ωρέ αδέλφια) ότι τουλάχιστον 2.000 αστυνομικοί έχουν προσβληθεί από τη μετάλλαξη «Όμικρον» του Κορονοϊού. Καλά, όπως είχε πει εμμέσως πλην σαφώς, ο υπουργός Επικρατείας κ. Σκέρτσος οι αστυνομικοί δεν έχουν τα σούπερ-ντούπερ αντισώματα; Τώρα μας λέει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ότι «κομμάτι της κοινωνίας» είναι κι αυτοί. Μπα; Τώρα το θυμηθήκατε κυρ-Υπουργέ μου, που τους έχετε στοιβαγμένα σχεδόν ένα άτομο ανά 1 τ. μ. στα αστυνομικά τμήματα και βγαίνουν έξω οι μισοί για να μη κολλήσουν τους άλλους μισούς; Εκτός αν απώτερος σκοπός σας είναι να ενισχύσετε τα τοπικά café. Πάω πάσο τότε και υποκλίνομαι.

- Τον κύριο τρόπο που θα αντιμετωπίσουν την πλέον διασπειρόμενη μορφή του ιού COVID-19 έδωσε δημοσίως ο αρμόδιος ( ; ) υπουργός Εμπορίου κ. Α. Γεωργιάδης: Χτυπάμε ξύλο και φτύνουμε τον κόρφο μας. Μη γελάτε, αλήθεια το γράφω, το έκανε on camera στον Σκάι.

- Κύριε υπουργέ της Ανάπτυξης, να σας διορθώσω επί τη ευκαιρία, δεν υπάρχουν «ξένοι τουρίστες» στα Ελληνικά. Εκ της ερμηνείας της λέξεως είναι ξένοι οι τουρίστες. Εκτός αν θέλετε να μας πείτε πως εμείς είμαστε και οι τουρίστες σε αυτό τον τόπο και πρέπει να φύγουμε για να έρθουν οι «κανονικοί» τουρίστες που έχουν τα μπικικίνια…

- Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν το έχετε με τα αγγλικά τι στην ευχή τα σπικάρετε τα έρημα; Γαλλικά να μάθετε, γιατί θα σας χρειαστούν. Οι πολίτες σάς ομιλούν εις την «γαλλικήν» χρόνια τώρα και ακόμη να το καταλάβετε.

Parlez-vous Français monsieur Tsipras?

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια