Αυτοί που δεν θα προλάβετε να αγκαλιάσετε, πριν γίνουν φωτογραφίες!


Toυ Θοδωρή Γιάνναρου

Ζούμε αυτό που ζούμε και σίγουρα δεν μπορούμε να το αλλάξουμε γιατί απλά δεν αλλάζει! Οι επιδημίες, οι πανδημίες και όλα τα συναφή κάνουν τον κύκλο τους και μόνα τους φεύγουν, όταν ο κύκλος τους κλείσει, αφήνοντας πίσω τους επιπτώσεις… και πάντα θα υπάρχουν επιπτώσεις να μας θυμίζουν το πέρασμά τους και ίσως σε κάποιους από εμάς να τους θυμίζουν και τα λάθη που διέπραξαν…

Είναι λάθος να θυμώνει κανείς με όλους αυτούς που αρνούνται να προσαρμοστούν στις νέες πρωτόγνωρες, εδώ και δύο χρόνια, συνθήκες που υποχρεωθήκαμε να ζούμε ή να τους καταδικάζει! Απλά είτε δεν κατάλαβαν, είτε δεν πείστηκαν από την παντελώς λανθασμένη επικοινωνία των πληροφοριών και των συμβουλών που τους κατέκλυσαν και έτσι μια μερίδα πολιτών αρχικά αντέδρασε, μη συμφωνώντας και στη συνέχεια επικράτησε το πείσμα και μια -τις περισσότερες φορές, αδικαιολόγητη άρνηση!

Η όποια επιδημία ή πανδημία, ποτέ δεν αποτέλεσε πολιτικό θέμα, αλλά πάντα ήταν και συνεχίζει να είναι, αμιγώς επιστημονικό ζήτημα. Παρά το γεγονός πως κορυφαίοι εξειδικευμένοι επιστήμονες απ´ όλα το μήκη και πλάτη του πλανήτη εξηγούν την κατάσταση με επιστημονικά τεκμήρια και επιχειρήματα, προσπαθώντας να συμβουλέψουν τον κόσμο, κάποιοι δεν πείθονται. Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό;

Ίσως ο λαϊκισμός να είναι ένας από τους λόγους… και ένας άλλος να είναι οι θεωρίες συνωμοσίας που δυστυχώς πουλάνε στα social media και στο γυαλί που τις αναπαράγει. Οι λαϊκιστές ωθούν κάποιους εύπιστους συμπολίτες μας στην αντίδραση μετατρέποντάς τους σε αρνητές και αντιεμβολιαστές και στο να είναι δύσπιστοι στους ειδικούς επιστήμονες. Όμως, πέρα από την άρνηση ή τη δυσπιστία προς την επιστημονική κοινότητα, κομβικός λόγος για αυτή τη συμπεριφορά άρνησης είναι η πολιτική αποξένωση και η οικονομική περιθωριοποίηση που βιώνει μερίδα των πολιτών! Αποδεικνύεται πως η κυβερνητική εκστρατεία, η στάση των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης και η Εκκλησία, διαδραματίζουν από ελάχιστο έως μηδενικό ρόλο στη διαμόρφωση της κατάστασης που επικρατεί με τους διαφωνούντες, τους φοβισμένους και τους αρνητές…

Όλα αυτά είναι γεγονός! Όμως υπάρχει και το συναισθηματικό θέμα. Σε όλες σχεδόν τις οικογένειες, υπάρχουν εκείνοι που σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να μολυνθούν και ως εκ τούτου να αρρωστήσουν -δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μολυνθούν. Είναι εκείνοι -οι πατεράδες, οι παππούδες, τα αδέλφια, οι φίλοι, που λόγω υποκείμενων προβλημάτων υγείας δεν θα είναι εύκολο στους αποδυναμωμένους οργανισμούς τους να ανταποκριθούν στη νόσο και γι’ αυτό θα έπρεπε ίσως πιο δυναμικά και με κάθε τρόπο να προστατευθούν, αν βέβαια εξακολουθούν να σημαίνουν κάτι για τους δικούς τους ανθρώπους.

Δεν θα αρνηθώ σε καμία περίπτωση πως και οι εμβολιασμένοι λόγω των μεταλλάξεων, υπάρχει το ενδεχόμενο να νοσήσουν, ίσως με ηπιότερα συμπτώματα από τους ανεμβολίαστους, αλλά αυτό δεν σημαίνει και πολλά για τους πάσχοντες από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα! Η νόσος COVID-19 μπορεί εύκολα να αποδιοργανώσει τα ρυθμιστικά συστήματα του οργανισμού και να επιδεινώσει πολλαπλώς το υποκείμενο ή τα υποκείμενα νοσήματα, δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα εκτός των υφιστάμενων!

Τα εμβόλια είναι αυτή τη στιγμή τα μοναδικά όπλα που διαθέτουμε στη φαρέτρα μας, με τα οποία έχουν εμβολιαστεί περίπου 5,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, με ελάχιστες αναλογικά παρενέργειες, οι περισσότερες εκ των οποίων δεν έχει αποδειχθεί πως σχετίζονται με τον εμβολιασμό, εκτός από κάποιες ήπιες, όπως πυρετός, κόπωση, ήπιοι πόνοι στο μυοσκελετικό σύστημα κλπ. Αυτά που αναφέρονται σχετικά με θρομβώσεις κοπγω του εμβολιασμού, είναι αναλογικά άνευ ουσίας και σημασίας και δεν χρήζουν ούτε καν αξιολόγησης, μιας και αποτελούν αυθαίρετα συμπεράσματα!


Εξηγήστε στον εαυτό σας, πως είναι δυνατόν να εμβολιάζονται οι 40χρονοι γονείς και οι 70χρονοι παππούδες και γιαγιάδες χωρίς να αντιμετωπίσουν το οποιοδήποτε πρόβλημα και να διστάζουν να εμβολιαστούν οι 25χρονοι και οι 30χρονοι -κάπου δεν στέκει.

Υπάρχουν πολλοί αρνητικοί άνθρωποι εκεί έξω που θα προσπαθήσουν να σας αποθαρρύνουν από το να κάνετε το σωστό -αυτό δηλαδή που πρέπει. Μην τους ακούτε. Ο μόνος που μπορεί να σας κάνει να κάνετε λάθος, είναι ο εαυτός σας… μόνο που το λάθος αυτό ίσως να μην στοιχίσει κάτι σε εσάς, αλλά θα καταδικάσει ίσως κάποιους από εκείνους που αγαπάτε και για τους οποίους νοιάζεστε…

Το πείσμα είναι σαν την άμμο! Όταν χτίζει κανείς στην άμμο, χτίζοντας και ξαναχτίζοντας κάνει την άμμο πέτρα και τότε το πείσμα γίνεται εμμονή και στρέφεται κατά πάντων! Αξίζει άραγε, να θέσει κανείς σε κίνδυνο από κοινού με την άτυπη ομάδα που θέλοντας και μη, είναι μέλος της… όλους εκείνους ανθρώπους που είναι δίπλα του και νιώθουν δίπλα του, που ίσως να μη επιθυμούν την αντιπαράθεση μαζί του ή για δικούς τους λόγους εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, να δέχονται το λάθος… ως σωστό;

Εσείς όλοι που για διάφορους -για μένα μη κατανοήσιμους λόγους ή ίσως και από άγνοια κινδύνου, σκεφθείτε απλά τι θα αφήσει πίσω της, η πορεία της αντιπαράθεσης, την οποία αποφασίσατε, για το τίποτα, να ακολουθήσετε!

Θα σας απαντήσω: αυτά που σίγουρα θα μείνουν πίσω είναι ίσως κάποια κενά! Εκείνα τα κενά που θα αφήσουν πίσω τους κάποιοι αγαπημένοι, που δεν θα έχετε προλάβει να αγκαλιάσετε, πριν γίνουν φωτογραφίες!

ΥΓ: Η Ν. Αφρική ανακοίνωσε, αργά χθες το βράδυ, πως το 4ο κύμα της παραλλαγής Όμικρον, κορυφώθηκε μέσα σε ένα μήνα από την έναρξή της και ήδη τα περιστατικά μόλυνσης μειώνονται θεαματικά! Πρόκειται για πολύ καλά νέα… για νέα δεδομένα που αφορούν στο συνολικό προφίλ του συγκεκριμένου κορωνοϊού.

Ίδομεν…

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια