H Goldman Sachs για το metaverse, το blockchain και το Web 3


Η τεχνολογία Blockchain είναι κεντρικής σημασίας για την ανάπτυξη του metaverse και του Web3, αναφέρει η Goldman Sachs νέα της έκθεση.

Όπως τονίζουν οι συντάκτες του διεθνούς οίκου, το blockchain είναι η μόνη τεχνολογία που μπορεί να «προσδιορίσει μοναδικά οποιοδήποτε εικονικό αντικείμενο ανεξάρτητο από μια κεντρική αρχή» και αυτή η ικανότητα εντοπισμού και παρακολούθησης της ιδιοκτησίας θα είναι κρίσιμη για τη λειτουργία του metaverse.

Προσθέτουν μάλιστα, ότι ειδικότερα για Web 3, το blockchain επιτρέπει τη «μερική εξάλειψη του κεντρικού ελέγχου».

Στο μέλλον, οι χρήστες θα μπορούν να συνδέονται χωρίς την ανάγκη ενός τρίτου μέρους , όπως η Meta, η Google ή η Apple, προσθέτει η έκθεση.

Το Web 3 είναι η τρίτη γενιά υπηρεσιών Διαδικτύου που καθίστανται δυνατές από αποκεντρωμένα δίκτυα.

Οι αναλυτές της Goldman πιστεύουν ότι τα κρυπτονομίσματα είναι μόνο η αρχή για το blockchain. Και σημειώνουν ότι από το 2017, το blockchain έχει εξαπλωθεί από τον τραπεζικό τομέα σε πιο κατανεμημένες εφαρμογές σε πολλαπλούς κλάδους, όπως η επικοινωνία, τα μέσα ενημέρωσης και οι κατασκευές.

Ο τραπεζικός κολοσσός βλέπει το blockchain ως μια από τις πιο ενοχλητικές τάσεις της τεχνολογίας που εμφανίζονται από τότε που το TCP/IP και το HTML «κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο τη δεκαετία του 1990».

«Οι επενδυτικές επιπτώσεις είναι δύσκολο να προβλεφθούν σε αυτή τη συγκυρία, αλλά οι εταιρείες που εξαρτώνται από τον κεντρικό έλεγχο της ταυτότητας των χρηστών πιθανότατα θα βρουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα να αμφισβητούνται από την υιοθέτηση του blockchain», προσθέτει η έκθεση.

Το metaverse είναι ένας ψηφιακός κόσμος που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό εικονικής πραγματικότητας, επαυξημένης πραγματικότητας και διαδικτύου.

Μία από τις μεγαλύτερες εγκρίσεις για το metaverse ήρθε νωρίτερα φέτος, όταν ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων Facebook αποφάσισε να μετονομαστεί σε Meta, ως ένδειξη της μελλοντικής εστίασής του. Η Meta (πρώην Facebook) ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδίαζε να προσλάβει 10.000 υπαλλήλους στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να αναπτύξει το metaverse της.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια