Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Τα τζαμιά είναι οι στρατώνες μας - Οι μιναρέδες οι ξιφολόγχες μας


Διάχυτος είναι ο εκνευρισμός του Ερντογάν με τις εξελίξεις της οικονομίας στη χώρα του,  με τον Τούρκο πρόεδρο να επιδίδεται, κατά την προσφιλή του τακτική, σε νέο κρεσέντο αποπροσανατολισμού.

«Τα τζαμιά είναι οι στρατώνες μας, οι θόλοι είναι τα κράνη μας, οι μιναρέδες οι ξιφολόγχες μας και οι πιστοί είναι οι στρατιώτες μας. Τίποτα δεν μπορεί να μας υποδουλώσει. Κι ας έρθουν πάνω μας κατακλυσμοί  και ηφαίστεια  εμείς είμαστε αυτοί που οι πρόγονοι μας που είμαστε περήφανοι γι’ αυτούς, δεν γονάτισαν ποτέ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Κατά τη συνομιλία του με νέους, ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, επιχείρησε ξανά να συνδέσει τα οικονομικά προβλήματα με έναν «πόλεμο» σε βάρος της Άγκυρας από τρίτους λέγοντας μάλιστα ότι κανένας δεν μπορεί να «υποδουλώσει» την Τουρκία.

«Επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί και σε μας το παιχνίδι που έπαιξαν από το Ιράκ μέχρι τη Συρία, από τη Λιβύη μέχρι και το Σουδάν. Με τη βοήθεια του Θεού και την θέληση του λαού μας καταφέραμε να ξεφύγουμε από όλα αυτά που είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών του αιώνα. Τώρα τον ίδιο αγώνα δίνουμε στην οικονομία», πρόσθεσε.

Στο Κατάρ για… επενδύσεις

Η προσπάθεια του Ταγίπ Ερντογάν για προσέλκυση επενδύσεων συνεχίζεται καθώς μετά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σήμερα μεταβαίνει για τον ίδιο λόγο στο Κατάρ.

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ επισκέφθηκε την τουρκική στρατιωτική βάση που υπάρχει στο Κατάρ από όπου και «υποσχέθηκε» πως η Άγκυρα θα προστατεύσει εκτός από τα δικά της, και τα «δικαιώματα» των αδελφών της στην Κύπρο, τη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας  εργάζονται σκληρά όσο ποτέ στην ιστορία της χώρας, για να προστατέψουν όχι μόνο  τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας, αλλά  και των αδελφών μας στην Κύπρο στη Λιβύη, στο Αζερμπαϊτζάν και όλων των αδελφών και συμμάχων μας», είπε ο Τούρκος αξιωματούχος.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια