Δείτε το ταξίδι του Αη Βασίλη για να παραδώσει τα δώρα του


Η Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (Norad) παρακολουθεί εδώ και δεκαετίες τις κινήσεις του Άγιου Βασίλη από την παραμονή των Χριστουγέννων και καταγράφει λεπτομερώς το ταξίδι του στον πλανήτη για να παραδώσει στα παιδιά τα δώρα που του έχουν ζητήσει. 

Η ανάμιξη της Norad στην ασφάλεια του Αγίου ξεκίνησε το 1955 με αφορμή ένα τυπογραφικό λάθος: σε μια διαφήμιση των πολυκαταστημάτων Sears σε μια τοπική εφημερίδα του Κολοράντο αναγραφόταν ένα τηλέφωνο με το οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τον Άγιο Βασίλη. 

Ο αριθμός αυτός όμως δεν ήταν άλλος από το «κόκκινο» τηλέφωνο της Norad – και μάλιστα εν μέσω Ψυχρού Πολέμου. Τα στελέχη της Norad μετά την αρχική έκπληξη δεν απογοήτευσαν τα παιδιά που καλούσαν και άρχισαν να τους λένε ότι βοηθούν τον Άη Βασίλη με τα ραντάρ τους στο ταξίδι του ξεκινώντας έτσι αυτή την παράδοση. 

Ο Αη Βασίλης καλύπτει συνολικά περίπου 510 εκατ. χλμ. με το έλκηθρο του για να παραδώσει όλα τα δώρα. Το ταξίδι του Αη Βασίλη μπορείτε να το δείτε εδώ.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια