Ερυθρόλευκη ραψωδία και με τη Βιλερμπάν


Με την καταπληκτική άμυνά του να δίνει ρυθμό στην επίθεση, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε ιδανικά αυτή τη «διπλή εβδομάδα» στην Ευρωλίγκα κάνοντας το «2Χ2».

Μετά την Μπάγερν Μονάχου ήταν η σειρά της Βιλερμπάν να καταλάβει τι... εστί ΣΕΦ. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέτριψε τους Γάλλους με 89-54 κι εδραίωσε την παρουσία του στην τρίτη θέση της Ευρωλίγκας, ακολουθώντας από κοντά Ρεάλ και Μπαρτσελόνα με ρεκόρ 11-5. 

Αντίθετα, η Βιλερμπάν γνώρισε τέταρτη συνεχή ήττα και συνολικά ένατη σε 16 αγώνες. Ο Ολυμπιακός στρέφει πια την προσοχή του στο ελληνικό ντέρμπι της Ευρωλίγκας με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ ην επόμενη Πέμπτη (23/12), στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με 4-0, για να ακολουθήσουν οκτώ μαζεμένοι πόντοι με «πυρά» από την περιφέρεια των Βεζένκοφ και Παπανικολάου (8-4), ενώ παίρνοντας τα ριμπάουντ το σκορ έγινε 20-6 και το δεκάλεπτο έκλεισε στο 20-10.

Η Βιλερμπάν ήταν πολύ άστοχη, ο Ολυμπιακός τέλειωσε με 3/15 τρίποντα το πρώτο ημίχρονο, αλλά τα 21 ριμπάουντ (13 η Βιλερμπάν) και η άμυνα έκαναν τη διαφορά, με την ομάδα του Τι Τζέι Πάρκερ να σημειώνει 11 πόντους στο β΄ δεκάλεπτο και μοιραία να βρίσκεται με το βαρύ 39-21. 

Η πειραϊκή ομάδα έκανε εκπληκτικά πράγματα στο τρίτο δεκάλεπτο, σε άμυνα κι επίθεση με τους Ντόρσεϊ, Βεζένκοφ, Παπανικάου και Φαλ να την οδηγούν.

Η διαφορά έφτασε στο +31 (65-34), με τους Κώστα Αντετοκούνμπο και Νάιτ να μειώνουν σε 65-38, στο 30ο λεπτό. Η διαφορά ήταν μη αναστρέψιμη, ο Ολυμπιακός συνέχισε με σταθερό τέμπο και το τελικό +35 απέδωσε εύγλωττα τη διαφορά των δύο ομάδων στο παρκέ του ΣΕΦ. 

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Ντόρσεϊ (19π.), ενώ 15 πρόσθεσε ο Βεζένκοφ και 13 πόντους με 6 ριμπάουντ ο Παπανικολάου.

Για τη Βιλερμπάν ο Αντετοκούνμπο σημείωσε 4 πόντους, μάζεψε 2 ριμπάουντ και έκανε 2 κοψίματα σε 12 λεπτά συμμετοχής. Ξεχώρισαν οι Οσετκόφσκι με 13 πόντους και οι Φαλ, Νάιτ με 11 πόντους ο καθένας.

Ο Κουίνσι Έισι έμεινε εκτός δωδεκάδας λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο και τη θέση του πήρε ο Μιχάλης Λούντζης, που βρήκε στο τέλος χρόνο συμμετοχής.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια