Αντικατοπτρισμός και αντιστροφή της πραγματικότητας…


Του Τάσου Παπαδόπουλου

Στην Ελλάδα η επιχείρηση οικειοποίησης του Πολυτεχνείου από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, έφτασε στο σημείο να απαγορεύσει χρησιμοποιώντας βία, την κατάθεση στεφάνου από Διακομματική Αντιπροσωπεία της Βουλής καθώς και της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, μια και κάποιοι θέλουν να φτιάξουν το δικό τους αφήγημα, για τα όσα συνέβησαν στην Αθήνα αυτές τις μέρες πριν από 48 χρόνια.

Ως αυτόπτες μάρτυρες των δραματικών και ηρωικών συνάμα εκείνων στιγμών, δεν μπορεί παρά να μας προκαλούν θλίψη αυτές οι ενέργειες μερικών γκρουπούσκουλων, που στη Θεσσαλονίκη πήραν και την μορφή της βροχής μολότοφ με ορμητήριο το ΑΠΘ. Κάποιοι από αυτούς με ποικιλώνυμους σχηματισμούς, όταν κατεβαίνουν στις εκλογές, δεν βρίσκουν ούτε την ψήφο τους.

Στις σχέσεις με τον εξ ανατολών γείτονά μας οι επαφές σε υπουργικό επίπεδο συνεχίζονται για τα μάτια του κόσμου, μια και η επιθετική πολιτική της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα, εντείνεται καθημερινά με αμείωτη ένταση. Μετά τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής που πήγε στην Τουρκία για συζητήσεις με τον ομόλογό του, στην Σμύρνη βρέθηκε και ο υπουργός Τουρισμού.

Το τι πέτυχε ο Ν. Μηταράκης το είδαμε με την συνέχιση της άρνησης από την πλευρά της Άγκυρας να δεχθεί όσους μετανάστες δεν πήραν άσυλο στην Ελλάδα και το τελευταίο και πιο προκλητικό, που πέρασε στα ψιλά, όταν είπαν όχι στην επιστροφή, όχι φουσκωτού, αλλά πλοίου με τουρκική σημαία με τετρακόσιους μετανάστες, που απέπλευσε όχι από κάποια ερημική περιοχή, αλλά από λιμάνι της γειτονικής χώρας με την άδεια του λιμενικού.

Πράγμα που σημαίνει, ότι δεν είναι μόνο τα φουσκωτά που οδεύουν προς τα ελληνικά νερά, συνοδεία τουρκικών ακταιωρών, αλλά και φορτηγά πλοία, που διαπλέουν στο Αιγαίο, με τις ευλογίες του σουλτάνου της Άγκυρας. Κατά τα άλλα ο Ερντογάν, που δεν δέχθηκε την επιστροφή των τετρακοσίων, διατείνεται ότι η Ελλάδα τρυπάει φουσκωτά και οδηγεί στο βυθό της επιβαίνοντες.

Τι άλλο θα ακούσουμε από το αυταρχικό καθεστώς της Άγκυρας. Ενοχλούνται για την διέλευση Αμερικανικών στρατευμάτων από την Αλεξανδρούπολη προς την Ανατολική Ευρώπη. Δεν τους αρέσουν οι κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ στη Θράκη. Και το ερώτημα που τίθεται είναι αν παραμένουν στο ΝΑΤΟ, ή αν έχουν ουσιαστικά αποχωρήσει από αυτό και απλά δεν το έχουν δηλώσει και επίσημα.

Όμως η Ελλάδα δεν είπε λέξη για τις αμυντικές συμφωνίες της Άγκυρας με τα Τίρανα και τα Σκόπια, χώρες με τις οποίες συνορεύει η Ελλάδα. Αλλά και με την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία ενοχλήθηκαν κι επειδή ενδιαφέρονται για τα οικονομικά του ελληνικού λαού δηλώνουν ότι άσκοπα ξοδεύονται χρηματα για εξοπλισμούς.

Τους ενοχλεί ο υποτυπώδης εξοπλισμός των νησιών του Α. Αιγαίου και δεν λένε κουβέντα για την στρατιά του Αιγαίου που έχουν εγκαταστήσει κατά μήκος των παραλίων της Μικράς Ασίας, ούτε για τα εκατοντάδες αποβατικά σκάφη που ναυλοχούν στα λιμάνια της περιοχής.

Χρησιμοποιούν την παρουσία των S-300 στην Ελλάδα για να δικαιολογήσουν την αγορά των S-400 από την Τουρκία. Ξεχνούν μόνο ότι η Αθήνα δεν αγόρασε τους S-300, αλλά η Κυπριακή Δημοκρατία. Ύστερα από έντονη παρέμβαση της Άγκυρας και πιέσεις των ΗΠΑ, συμφωνήθηκε οι S-300 να εγκατασταθούν στην Κρήτη. Άρα είναι πέρα για πέρα έωλο το επιχείρημα της Άγκυρας, περί ρωσικών πυραυλικών συστημάτων που διαθέτει η Ελλάδα.

Διατείνονται ότι οι Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης κακοπερνάνε (Τουρκογενείς – Πομάκοι – Αθίγγανοι). Στην πραγματικότητα το αντίθετο συμβαίνει. Η δήθεν καταπίεση τους εντοπίζεται στην αδυναμία παρέμβασης του προξενείου της Τουρκίας στην Κομοτηνή μια και δεν μπορεί να τους ελέγξει επαρκώς, μέσω των μουφτήδων, που θέλουν εκείνοι να διορίζουν.

Δεν μας λένε όμως τι έγιναν οι Έλληνες της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου. Πόσοι ζούσαν μετά την Συμφωνία, πόσοι εκδιώχθηκαν και πόσες περιουσίες κατασχέθηκαν. Αν κάποιος παραβιάζει κατάφωρα τη Συνθήκη της Λωζάννης δεν είναι η Ελλάδα, αλλά διαχρονικά η Τουρκία.

Στην Κύπρο παραβιάζοντας συμφωνίες και υποχρεώσεις που πηγάζουν και από αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, άρχισαν ήδη τον εποικισμό των Βαρωσίων και δεν συζητούν εσχάτως την συμφωνηθείσα λύση της δικοινοτικής – διζωνικής ομοσπονδίας και έχουν σηκώσει μπαϊράκι ζητώντας την αναγνώριση δύο κρατών στη Μεγαλόνησο.

Θέλουν το κατεχόμενο τμήμα στο βορρά, να νομιμοποιηθεί και να αναγνωρισθεί από την Διεθνή Κοινότητα ως ξεχωριστή κρατική οντότητα. Κι όλα αυτά στο όνομα της ισχύος και όχι των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου.

Η Τουρκία έχει καταστεί ο νταής της περιοχής και με πειρατικό τρόπο επιδιώκει να επιβάλλει τετελεσμένα σε θάλασσα, ξηρά και αέρα. Και τα νόμιμα δικαιώματα των γειτονικών τους χωρών, τα βαφτίζουν προκλητικές δραστηριότητες Ελλάδας και Κύπρου.

Αυτόν το χιτλερίσκο, που αφιονίζει το κοινό του με όσα ανιστόρητα και ανακριβή δηλώνει καθημερινά, τον ανέχονται και τον κανακεύουν κάποιοι Ευρωπαίοι άλλα και το βαθύ κράτος στις ΗΠΑ, λόγω της γεωπολιτικής ισχύος που διαθέτει και με την αφελή δικαιολογία, να τον έχουμε από κοντά για να τον ελέγχουμε.

Έφτασε στο αδιανόητο σημείο ο Ερντογάν να επιχειρήσει να οικειοποιηθεί ως δήθεν προγόνους του τους πολιορκημένους της Τροίας από τους Έλληνες. Αγνοεί ότι οι Τρώες, που ζούσαν στα μικρασιατικά παράλια, δεν είχαν σχέση με τους Μογγόλους προγόνους του Ερντογάν, που εμφανίστηκαν δύο χιλιάδες χρόνια αργότερα και με φωτιά και τσεκούρι κατευθύνθηκαν προς δυσμάς.

Κάποιοι σήμερα, επιμένουν να μην αντιλαμβάνονται, ότι η Ελλάδα δέχεται ευθείες απειλές εναντίον της εδαφικής της ακεραιότητας. Με την παραμικρή αφορμή επιδιώκουν να διχάσουν την κοινωνία, αγνοώντας ή παρερμηνεύοντας τα ιστορικά γεγονότα. Οι ενέργειες αυτές δείχνουν ότι ορισμένοι ζουν από την καταστροφική τους μανία.

Και η άγνοια του πραγματικού κινδύνου δεν συγχωρείται …

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια