Ο Άρης «σκότωσε» δυο φορές τον ΠΑΟΚ


Η διακοπή στο ντέρμπι της συμπρωτεύουσας ΠΑΟΚ-Άρης και η λήξη του μετά από 42 λεπτά ήταν το γεγονός που ξεχώρισε την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Μέχρι το σημείο της διακοπής ο Άρης προηγούνταν 1-0 με γκολ του Μαντσίνι στο 41΄,  αλλά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων οπαδοί του «Δικέφαλου» πέταξαν δεκάδες αντικείμενα (πέτρες, γυάλινα μπουκάλια) και φωτοβολίδες και τελικά εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή της συνάντησης από τον Σκωτσέζο διαιτητή Ρόμπερτ Μάντεν. Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε συλλήψεις, τα πνεύματα ηρέμησαν και τελικά το παιχνίδι ολοκληρώθηκε 42 λεπτά αργότερα, με τους «κίτρινους» να φεύγουν με τη νίκη.

Αφήνοντας κατά μέρος τα έκτροπα, που γι΄ άλλη μια φορά θα κάνουν το γύρο του κόσμου και για τα οποία θα επιληφθεί η Δικαιοσύνη, το ντέρμπι είχε πάθος και δύναμη και ο Άρης, πιο ξεκούραστος και «διαβασμένος», έφτασε στη νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στο γκολ δυο φορές στο 16΄, την πρώτη με το δυνατό μακρινό σουτ του Σάσα που μπλόκαρε ο Πασχαλάκης και αμέσως μετά με τπ σουτ του Καμαρά πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο ΠΑΟΚ ανταπέδωσε με δοκάρι, σε απευθείας φάουλ του Κούρτιτς στο 19΄, στο 38΄ ο Πασχαλάκης έκανε σωτήρια απόκρουση σε κεφαλιά του Μαντσίνι από καλή θέση, αλλά στο 41΄ ο Εντιαγέ έκανε κούρσα 35 μέτρων και πάσαρε στον Μαντσίνι, που με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 0-1.

Στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου ο Άρης πλησίασε σε δεύτερο γκολ στο 47΄, αλλά το σουτ του Σάσα έδιωξε ο Πασχαλάκης και στο επόμενο λεπτό σέντρα σουτ του Ζίφκοβιτς βρήκε την πάνω πλευρά της οριζόντιας δοκού και έφυγε άουτ.

Ο Άρης σταδιακά έδωσε χώρο στον ΠΑΟΚ χωρίς να παραλείπει τις αντεπιθέσεις, όμως οι γηπεδούχοι αν και είχαν την είχαν την κατοχή ήταν αγχωμένοι και ακίνδυνοι, χάνοντας μόνο μια καλή ευκαιρία ως τη στιγμή της διακοπής, στο 67΄ με την κεφαλιά του Κούρτιτς που έδιωξε σε κόρνερ ο Κουέστα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια