«Μαύρα» στοιχεία για την πανδημία: Άλμα θανάτων τον Νοέμβριο - Το καλό και το κακό σενάριο για τα Χριστούγεννα

Η Ελλάδα παραμένει ψηλά στη λίστα με τα κράτη που σημειώνουν υψηλή θνησιμότητα, καταγράφοντας ημερησίως εξαιρετικά μεγάλους αριθμούς ανθρώπων που χάνουν τη μάχη με τον κοροναϊό


Σε ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή βρίσκεται η πανδημία του κοροναϊού στη χώρα. Τα επιδημιολογικά δεδομένα προκαλούν θλίψη, καθώς 90 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο και ο αριθμός κρουσμάτων διατηρείται στο επίπεδο των 7.800 μολύνσεων.

Την ίδια ώρα, τα νοσοκομεία και οι υγειονομικοί δοκιμάζονται, με τις ΜΕΘ να είναι γεμάτες και τις εισαγωγές νέων ασθενών να αυξάνονται τα ταχείς ρυθμούς.

Μπροστά σε αυτή τη δραματική κατάσταση, η κυβέρνηση -με φόντο τις επερχόμενες γιορτές- σηκώνει «ασπίδα» κατά της διασποράς του ιού με νέο πλαίσιο μέτρων που τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα, επιχειρεί να δώσει νέα ώθηση στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και ταυτόχρονα να κρατήσει όρθιο το ΕΣΥ μέσω ενισχύσεων από τον ιδιωτικό τομέα.

Άλμα θανάτων τον Νοέμβριο

Η Ελλάδα παραμένει ψηλά στη λίστα με τα κράτη που σημειώνουν υψηλή θνησιμότητα, καταγράφοντας ημερησίως εξαιρετικά μεγάλους αριθμούς ανθρώπων που χάνουν τη μάχη με τον κοροναϊό.

Η χώρα μετρά μόνο τον Νοέμβριο 1.191 θανάτους, ενώ ο συνολικός αριθμός από την αρχή της πανδημίας έχει ξεπεράσει τις 17.000.

Πρόκειται για τεράστια αύξηση σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2020 τότε που συνολικά έχασαν τη ζωή τους 1.781 άνθρωποι.

Στο μεταξύ, προβληματισμό προκαλεί, με βάση τα στοιχεία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας worldometers.info, το γεγονός πως πολλές χώρες με αντίστοιχο πληθυσμό με την Ελλάδα δεν καταγράφουν τόσο μεγάλες απώλειες.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια