Ασυγκράτητη υποτίμηση της Τουρκικής Λίρας


Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος


Σήμερα 18 Νοεμβρίου, 2021 η υποτίμηση της Τουρκικής Λίρας άγγιξε πλέον δραματικά επίπεδα καθώς η ισοτιμία Αμερικανικού Δολαρίου με την Τουρκική Λίρα άγγιξε το 10.82 .

https://www.exchangerates.org.uk/Dollars-to-Lira-currency-conversion-page.html

Στις 28 Αυγούστου του 2014 ο κ. Recep Tayyip Erdoğan ορκίστηκε και ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου της γείτονάς μας Τουρκίας αφού είχε ήδη υπηρετήσει επί σειρά ετών ως Πρωθυπουργός της χώρας του και προγενέστερα Δήμαρχος της γενέτειράς του πόλης Κωνσταντινούπολης

https://en.wikipedia.org/wiki/Recep_Tayyip_Erdo%C4%9Fan

Εξετάζοντας την ισοτιμία του Αμερικανικού Δολαρίου με την Τουρκική Λίρα διαπιστώνει κανείς άμεσα και εύκολα ότι στη διάρκεια του 2014 η ισοτιμία Αμερικανικού δολαρίου-Τουρκικής Λίρας ήτα κατά μέσο όρο 2.18.

https://www.exchangerates.org.uk/USD-TRY-spot-exchange-rates-history-2014.html

Την πολυσχιδή διεθνή δραστηριότητα του Τούρκου Προέδρου στη διάρκεια της θητείας του από το 2014 μέχρι σήμερα την αναδεικνύουν, σε καθημερινή βάση τα Διεθνή και φυσικά τα Τουρκικά και Ελληνικά ΜΜΕ.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα οι εχθρικές-απειλητικές τοποθετήσεις της Κυβέρνησης του κ Recep Tayyip Erdoğan απέναντι στην Ελλάδα (χώρα μέλους του ΝΑΤΟ στο οποίο ανήκει και η Τουρκία) έδειξαν δραματικά ανοδική πορεία με σημαντικά-ευδιάκριτα αυξανόμενο κρεσέντο.

Είναι υπερβολική η υπόθεση ότι από το 2014 μέχρι σήμερα οι Τουρκικές απειλές σε σχέση με την Τουρκική Οικονομία συνιστούν Σχέσεις ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ;

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια