WRC - Ράλλυ Φινλανδίας: Νίκη για Evans και 4η συνεχόμενη της Toyota


Ο Elfyn Evans χάρισε στην Toyota την 4η συνεχόμενη νίκη της στο Ράλλυ Φινλανδίας, με τους Ott Tanak και Craig Breen της Hyundai να τον ακολουθούν στο βάθρο.

Η αυλαία του Ράλλυ Φινλανδίας, 10ου γύρου για το φετινό WRC, έπεσε με τους Elfyn Evans-Scott Martin (Toyota Yaris WRC) να κατακτούν τη δεύτερη φετινή τους νίκη, διατηρώντας το αήττητο της Toyota στον συγκεκριμένο αγώνα  από το 2017.

Ταυτόχρονα, το διπλό βάθρο των Hyundai i20 Coupe WRC, με τους Ott Tanak-Martin Jarveoja και Craig Breen-Paul Nagle, συνιστά σαφή βελτίωση για την ομάδα του Andrea Adamo, η οποία δεν είχε τερματίσει ποτέ ως τώρα, στην τριάδα του ταχύτατου φινλανδικού ράλλυ.

Η τρίτη και καταληκτική ημέρα του Ράλλυ Φινλανδίας ήταν η μικρότερη του αγώνα, αφού περιλάμβανε 2 επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 45,74 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Ένα σημαντικό στοιχείο, ήταν πως αποτέλεσε την τελευταία για τα αγωνιστικά προδιαγραφών 2017 σε χώμα, αφού απομένουν δύο ασφάλτινοι αγώνες για την ολοκλήρωση του WRC και από το 2022, θα υπάρχει η αλλαγή κανονισμών με την εισαγωγή υβριδικών αυτοκινήτων στην κορυφαία κατηγορία.

Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο και έχοντας πάρει το προβάδισμα 9,1” χθες  μετά από εκπληκτική οδήγηση, οι Elfyn Evans-Scott Martin (Toyota Yaris WRC) δε σκόπευαν να αφήσουν κανέναν και τίποτα, να τους πάρει τη νίκη.

Από το πρωινό loop φρόντισαν να στείλουν αυτό το μήνυμα προς τους Ott Tanak-Martin Jarveoja και την Hyundai.

Έτσι, ολοκλήρωσαν την πρώτη δυάδα των ειδικών διαδρομών έχοντας σημειώσει έναν ταχύτερο χρόνο και αυξάνοντας τη διαφορά.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια