Ο "Στρατηγός" της βροχής


Ο άρτι αφιχθείς Έλληνας πολίτης και  δοτός, χωρίς λαϊκή ψήφο, εξουσιαστής των Ελλήνων Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Στυλιανίδης καταφεύγει, σύμφωνα με δημοσιεύματα στη χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων σε ρόλο τροχονόμου και επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας σε πολίτες για το καλό τους.

Γράφει η δημοσιογράφος Λέττα Καλαμαρά

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει εισηγηθεί να βγουν στους δρόμους της Αττικής και της Ελλάδας οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας σε ρόλο πολιτικής καταστολής. Είναι απολύτως λογικό για κάποιον που δεν υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό ούτε μέρα να μην γνωρίζει τη χρήση του, τον λόγο ύπαρξης και χρηματοδότησής του από τους φορολογούμενους πολίτες, στους οποίους δεν συγκαταλέγεται ακόμη ο Έλληνας Υπουργός.
Η τραγική ανικανότητα της Πολιτικής Προστασίας του Κράτους εν ειρήνη έχει αποδειχθεί κατ΄ επανάληψη ανεξαρτήτων χρώματος Κυβερνήσεων. Η παραίτηση Χαρδαλιά και η επιβράβευσή του από το καθεστώς Μητσοτάκη με το διορισμό του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι πολύ πρόσφατη για να ξεχαστεί και δείχνει τους πολιτικούς σκοπούς Μητσοτάκη. Καθόλου τυχαίο επίσης και το γεγονός ότι οι προτεραιότητες Μητσοτάκη, Τσίπρα και πολλών προηγουμένων Πρωθυπουργών ήταν άλλες, κυρίως η δημιουργία υπέρογκου εθνικού χρέους, από τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού Κράτους Πολιτικής Προστασίας.

Ο Ελληνικός Στρατός φαίνεται να περνάει τις επικίνδυνες γραμμές πλέον στην ερμηνεία του Συντάγματος με την εμπλοκή του στην απαγόρευση της κυκλοφορίας πολιτών με οποιοδήποτε πρόσχημα. Σήμερα μία ισχυρή νεροποντή στην Αττική, αύριο μία υγειονομική απειλή στην επικράτεια, μεθαύριο μία ανήσυχη κοινωνική αναταραχή στο Σύνταγμα και η Πολιτική Προστασία Στυλιανίδη και Μητσοτάκη σκιαγραφεί μία άλλη μορφή με τη χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Είναι αλήθεια ότι πολλοί προσπάθησαν να εμπλέξουν τον Ελληνικό Στρατό από τις αρχές του 21ου αιώνα σε πάσης φύσης χρήσεις πλην της κυρίας αποστολής του που είναι να ασκείται και να μάχεται στα πεδία των επιχειρήσεων για το εθνικό συμφέρον. Περιέργως ουδέποτε δεν υπήρξε στη Μεταπολίτευση σε Ελλάδα και Κόσμο ανάγκη οι Ενοπλες Δυνάμεις μας να υπερασπιστούν τα εθνικά συμφέροντα, μοναδικό φαινομενο στη Δύση και φθάσαμε σήμερα να μιλάμε δημοσίως ακόμα και για απόσυρση του Στρατού από ελληνικά εδάφη.

Τι Σαχέλ, τι Κηφισός Ποταμός για τους Υπουργούς Στυλιανίδη και Παναγιωτόπουλο λοιπόν και ας ευχηθούμε οι Ένοπλες Δυνάμεις να ανταποκριθούν στο καθήκον τους όταν απαιτηθεί με το ρόλο του πολεμιστή και όχι του τροχονόμου που επιθυμεί και επιβάλλει ο νέος διορισμένος Υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Για τον κ.Στυλιανίδη που είναι Έλληνας πολίτης ολίγων εβδομάδων να του γνωρίσουμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι τις ημέρες μας ουδέποτε δοξάστηκαν στους δρόμους της Αθήνας αλλά στις μάχες με τους αντιπάλους του Ελληνισμού και με πολλές θυσίες.

Αντίπαλοι που καιροφυλακτούν και μάλλον γελάνε με τις αποστολές Στυλιανίδη στον Ελληνικό Στρατό και προετοιμάζονται ανάλογα.

Και εις ανώτερα στο νέο "Στρατηγό" της βροχής, Στυλιανίδη...


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια