Ύστατο χαίρε στη Φώφη Γεννηματά


Εν μέσω χειροκροτημάτων και σε κλίμα έντονης συγκίνησης, η σορός της Φώφης Γεννηματά μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών για να τελεστεί η εξόδιος ακολουθία, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Νωρίτερα, η σορός της Φώφης Γεννηματά εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών.

Η Φώφη Γεννηματά κηδεύεται ως ενεργεία υπουργός. Στην εξόδιο ακολουθία παρίστανται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και μέλη της κυβέρνησης, σύσσωμη η ηγεσία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ καθώς και οι επικεφαλής των θεσμικών αρχών της χώρας.
Επικήδειο θα εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, o γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης και ένα μέλος της οικογένειας της Φ. Γεννηματά.
Θα ακολουθήσει η ταφή της στο Α΄ Νεκροταφείο, στο μνήμα που είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς.
Σε όλα τα δημόσια κτίρια οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες ενώ το ίδιο συμβαίνει στις πρεσβείες της χώρας σε όλο τον κόσμο.
Η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά έχει ζητήσει αντί στεφάνων να ενισχυθούν με δωρεές το Χαμόγελο του Παιδιού και η Κιβωτός του Κόσμου.
Πηγή Η Καθημερινή
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια