Πάλεψε αλλά λύγισε από την Μπασκόνια ο Παναθηναϊκός


Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 79-81 στη Βιτόρια από την Μπασκόνια στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα, πληρώνοντας την αδυναμία του στα ριμπάουντ που κατέστρεψε μια εξαιρετική βραδιά των πράσινων ως προς την ευστοχία.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη σούταρε με 47,4% στα δίποντα, 47,8% στα τρίποντα και 90,9% στις βολές, αλλά στο τέλος του αγώνα μέτρησε περισσότερο το 37-24 υπέρ των Βάσκων στις μάχες του αέρα, με την ομάδα του Ντούσαν Ιβάνοβιτς να σημειώνει την πρώτη νίκη της στη φετινή διοργάνωση.

Ο Παναθηναϊκός παρασύρθηκε στα πρώτα λεπτά από τον γρήγορο ρυθμό και στο 2΄ ο φωτεινός πίνακας έγραφε 6-0, αλλά με τους Μέικον και Πέρι να βρίσκουν ρυθμό στην επίθεση, το «τριφύλλι» βρέθηκε στο 10΄ στο +2 (15-17).

Με τρίποντο του Σαντ Ρος στο 17΄, οι «πράσινοι» προσπέρασαν και πάλι στο σκορ (31-33), ενώ ο Έβανς ήταν ανίκητος στη ρακέτα για το 34-35 στο 18΄, όταν το «τριφύλλι» κράτησε για τελευταία φορά το προβάδισμα, καθώς τα διαδοχικά λάθη επέτρεψαν στους Βάσκους να τρέξουν σερί 6-0 και να κλείσουν το ημίχρονο στο +5 (40-35).

Με τον Παπαπέτρου να δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης και τον Ουάιτ να ακολουθεί, οι βελτιωμένοι αμυντικά «πράσινοι» έτρεξαν επιμέρους σκορ 8-21, προσπερνώντας στο 28΄ με 57-59. Και πάλι όμως τα λάθη της ελληνικής ομάδας και το τρίποντο του Μαρίνκοβιτς στην εκπνοή, βοήθησαν την Μπασκόνια να γράψει το 61-59 στο 30΄.

Με τις ομάδες να πηγαίνουν μαζί στο σκορ, στις αρχές της τέταρτης περιόδου, η Μπασκόνια βρήκε τα κενά στην περιφέρεια του Παναθηναϊκού κι εκτελώντας από τα 6,75 ξέφυγε με 73-69 στο 36΄.

Ο Παπαπέτρου αρχικά και ύστερα ο Μέικον με δύο συνεχή τρίποντα διαμόρφωσε το 79-79 στα 51΄΄ για τη λήξη.

Δύο επιθετικά ριμπάουντ της Μπασκόνια, από Φοντέκιο και Γκρέιντζερ, όπως και η ψυχραιμία των γηπεδούχων από τη γραμμή των βολών, όμως, διαμόρφωσαν το τελικό 81-79, με τον Παπαπέτρου να αστοχεί στο τρίποντο για τη νίκη.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια