Ποιες θα είναι οι διαμορφώσεις των νέων iPhones που θα ανακοινωθούν

Η Apple θα ανακοινώσει σήμερα τη νέα της σειρά συσκευών iPhone, μέσω διαδικτυακής εκδήλωσης, ενώ δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν επίσης τα Watch Series 7 και AirPods 3.


Τα νέα iPhones είναι προφανώς οι αστέρες των εκδηλώσεων της αμερικανικής εταιρείας, που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο περί τα μέσα Σεπτεμβρίου. Το ίδιο ισχύει και με τη φετινή σειρά iPhone 13.

Σύμφωνα με τον συνήθη προγραμματισμό, οι νέες συσκευές θα γίνουν εμπορικά διαθέσιμες λίγο μετά από την επίσημη παρουσίασή τους, με τις προ-παραγγελίες να ξεκινούν (πιθανότατα) από την ερχόμενη Παρασκευή.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις έως τώρα φήμες η νέα σειρά iPhone 13 θα έχει υψηλότερες τιμές εκκίνησης σε σχέση με τα μοντέλα της προηγούμενης χρονιάς. Αυτό θα ισχύει γιατί κατά τα φαινόμενα ακόμη και τα βασικά μοντέλα iPhone 13 θα έχουν ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο της τάξης των 128GB, αφήνοντας πίσω τα 64GB.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «ναυαρχίδες» των εταιρειών που προσφέρουν συσκευές με λειτουργικό Android έχουν εγκαταλείψει τα 64GB εδώ και αρκετό καιρό. Όπως το συνηθίζει σε τέτοια θέματα, η Apple καθυστέρησε σημαντικά να προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις. Μέχρι σήμερα, οι χρήστες συσκευών iPhone που επιθυμούσαν μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο θα έπρεπε να βάλουν λίγο βαθύτερα το χέρι στην τσέπη.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι το iPhone 13 δεν θα είναι το πρώτο μοντέλο της Apple που δεν θα διαθέτει έκδοση στα 64GB. Η αρχή έγινε πέρυσι με τις εκδόσεις iPhone 12 Pro και iPhone 12 Pro Max, με τις δύο εκδόσεις να έχουν αποθηκευτικό χώρο από τα 128GB και πάνω. Η διαφορά είναι ότι πέρυσι η Apple κράτησε τα επίπεδα τιμής των μοντέλων Pro αμετάβλητα. Ουσιαστικά δηλαδή, πέρυσι έγινε μία «δωρεάν» αναβάθμιση του αποθηκευτικού χώρου σε σχέση με τις εκδόσεις iPhone 11 Pro του 2019.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αναλυτή Ming-Chi Kuo, που συνήθως είναι πολύ ακριβής, ακόμη και τo iPhone 13 mini και το βασικό iPhone 13 θα έχουν αποθηκευτικό χώρο που θα ξεκινά από τα 128GB. Για όσους επιθυμούν ακόμη πιο «ευρύχωρες» συσκευές θα υπάρχουν και εκδόσεις στα 256GB και 512GB.

Τα μοντέλα Pro θα λάβουν το δικό τους μερίδιο αναβάθμισης: τα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max θα έχουν αποθηκευτικό χώρο που θα ξεκινά επίσης από τα 128GB. Ωστόσο, αυτά τα μοντέλα θα φτάνουν μέχρι και το 1TB, ενώ όπως και με τη σειρά iPhone 12 θα υπάρχουν και ενδιάμεσες εκδόσεις στα 256GB και 512GB.

Αστάθμητος παράγοντας είναι η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών, στοιχείο που ενδεχομένως να οδηγήσει σε άνοδο των τιμών διάθεσης των νέων συσκευών iPhone. Ενδεχομένως η αύξηση του αποθηκευτικού χώρου στις συσκευές να λειτουργεί και σαν μια προσπάθεια να μετριαστούν οι αντιδράσεις από την πιθανή αύξηση της τιμής.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια