Σε αναστολή από σήμερα χιλιάδες ανεμβολίαστοι υγειονομικοί – Κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία της χώρας


Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα νοσοκομεία της χώρας πραγματοποιούν από το πρωί της Τετάρτης 1 Σεπτεμβρίου, υγειονομικοί, καθώς σήμερα λήγει το τελεσίγραφο της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Τέλος χρόνου για τον εμβολιασμό των υγειονομικών εντός του χρονικού πλαισίου που έδωσε ως τελεσίγραφο η κυβέρνηση για να μην τεθούν σε αναστολή εργασίας. Σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου είναι η τελευταία ημέρα που ένας υγειονομικός θα μπορεί να λάβει την πρώτη ή τη μοναδική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 και αυτό αφορά στην εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των επαγγελματιών υγείας σε δημόσιες, ιδιωτικές και δημοτικές μονάδες - μπορεί κάποιος να εμβολιαστεί και αργότερα. Διαφορετικά, ο φορέας επιβάλλει το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Επίσης, από σήμερα ενεργοποιείται και η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, εκτός των γιατρών, ώστε να καλυφθούν τα κενά τα οποία θα δημιουργηθούν. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για λίγες ημέρες.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια