«Τσέκαρε» το «εισιτήριο» για τους ομίλους του Europa League ο Ολυμπιακός


Χωρίς να «πατήσει γκάζι» ο Ολυμπιακός έφυγε αήττητος από την Μπρατισλάβα και με το 2-2 απέναντι στην Σλόβαν, «σφράγισε» το «εισιτήριο» για τους ομίλους του Europa League, όπου στην κλήρωση της Παρασκευής (27/08) θα βρεθεί στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας.

Το 3-0 του πρώτου αγώνα στο Καραϊσκάκη είχε ουσιαστικά ξεκαθαρίσει τα πράγματα όσον αφορά την ομάδα που θα συνέχιζε στη διοργάνωση.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν όσο ακριβώς χρειαζόταν στην έδρα της Σλόβαν, η οποία αν κι έπαιζε με 10 παίκτες από το 26ο λεπτό (σ.σ. αποβλήθηκε ο Ντε Μάρκο) κατάφερε να μην ηττηθεί για δεύτερη φορά από την ελληνική ομάδα.

Από τα πρώτα λεπτά η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έδειξε τις διαθέσεις της. Μπήκε στο ματς με σκοπό να διαχειριστεί το πλεονέκτημα που της έδινε το σκορ του πρώτου αγώνα και να μην επιτρέψει στους Σλοβάκους να πιστέψουν στην έκπληξη.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι στο 15΄ με τον Εντί να ξεφεύγει από τον Σισέ και με σουτ να σημαδεύει το δεξί δοκάρι του Βατσλίκ κι εν συνεχεία η μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 26’ οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα, όταν ο Ντε Μάρκο έκανε ένα πολύ σκληρό κι επικίνδυνο μαρκάρισμα πάνω στον Μαντί Καμαρά, τραυματίζοντάς τον στη μέση. Μετά από ένα λεπτό ο διαιτητής του έδειξε την κόκκινη κάρτα και κάπου εκεί όλα είχαν τελειώσει.

Το προβάδισμα για τους Πειραιώτες δεν άργησε να έρθει. Στο 33΄ ο Ματιέ Βαλμπουενά απ' τα αριστερά έβγαλε υποδειγματική σέντρα προς τον Ελ Αραμπί, ο οποίος μέσα στην περιοχή με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Δέκα λεπτά μετά η Σλόβαν, αν κι έπαιζε με 10 παίκτες, έφερε το ματς στα ίσα, με τον Εντί αυτή την φορά να σημαδεύει σωστά για το 1-1.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε ξανά... κεφάλι στο σκορ στο 54’, όταν από γρήγορη κι έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Μπουχαλάκη προς τον Ονιεκούρου, ο τελευταίος πλάσαρε εξαιρετικά στη γωνία (2-1).

Το 3-0 δεν έγινε από τον Ελ Αραμπί με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, αντίθετα στο 62΄ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μπόζικοφ πήρε πρώτη κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και στη συνέχεια ο Γκριν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι για το 2-2.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Ολυμπιακό να χάνει τις πιο σημαντικές ευκαιρίες με τους Λόπες και Βρουσάι για να φύγει νικητής, ωστόσο, το 2-2 δεν άλλαξε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ (Βλάντιμιρ Βάις): Χοβάν, Ντε Μάρκο, Μπόζικοφ, Κάσια, Πάουτσεκ (85’ Κρίζαν), Κάνκαβα, Γκριν (85’ Χρντσαρ), Ζέρμινχαλ, Βάις (79’ Στρέλετς), Τσάβριτς (67’ Ντε Καμπς), Εντί (79’ Ντράζιτς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (72’ Κούντε), Μαντί Καμαρά (37’ λ.τρ. Μπουχαλάκης), Βαλμπουενά (60’ Ρόνι Λόπες), Αγκιμπού Καμαρά, Ονιεκούρου (72’ Χασάν), Ελ Αραμπί (72’ Βρουσάι).


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια