Θέλουν και άλλο κράτος της πυρκαγιάς…


Του Γιώργου Κράλογλου

Όταν κάηκαν στο Μάτι 102 άνθρωποι, διέθεταν 45 φορείς πρόληψης πυρκαγιάς, 6 υπουργεία και 7 φορείς καταστολής. Τώρα ζητάνε σχέδιο και για άλλο κράτος!

Ποιος άλλος; Η αξιωματική αντιπολίτευση των δυνάμεων της αριστεράς και της προόδου…, που χθες ξεδίπλωσε το δικό της σχέδιο (προόδου...) αν θέλουμε (λέει) να μη ξαναδούμε πυρκαγιές στον τόπο. 

Πρώτο βήμα. Να δούμε τι θα κάνουμε (λέει) με τους απαράδεκτους 45 φορείς πρόληψης πυρκαγιάς, τα 6 υπουργεία και τους 7 φορείς καταστολής. Ως αξιωματική αντιπολίτευση τους ενοχλούν! 

Θα πάμε στην "ξενάγησή" μας στο σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης της αριστεράς και της προόδου…, αφού σημειώσουμε πρώτον, ότι όσα προτείνονται θα γίνουν στο ελληνικό Κρατιστάν των Βαλκανίων... Και δεύτερον, ότι τόσο το οικονομικό όσο και το κοινωνικό πρόβλημα στην Ελλάδα παραμένει, 45 χρόνια, καθαρά πολιτικό και κομματικό. 

Πάμε τώρα στη δική μας "ξενάγηση", αλλά με εγκυρότατα "ιστορικά" στοιχεία, από το χθεσινό κείμενο της αξιωματικής αντιπολίτευσης της αριστεράς και της προόδου…

Αφού ξεπεράσουμε τα κλασσικά (τα ακούμε πάνω από 35 χρόνια με πυρκαγιές) περί πλήρους αναδάσωσης και κυνήγι αυθαιρέτων… (που είναι γενικό κομματικό κόλπο για τακτοποιήσεις αυθαιρέτων και δασικών εκτάσεων με το γνωστό μαύρο σύστημα των προστίμων), θα σταθούμε μόνο σε ένα (δεν χρειάζονται κι άλλα…) από τα αριστερά "ιστορικά" ευρήματα θωράκισής μας απέναντι στις πυρκαγιές.

Να ιδρυθεί (λέει) Εθνική Αρχή Πολιτικής Προστασίας και Ανθεκτικότητας που θα την στελεχώσουν (σ.σ. προσέξτε το αυτό γιατί εδώ είναι το ζουμί…) πρόσωπα κοινής αποδοχής, με συμφωνία να παραμείνουν τα ίδια ανεξαρτήτως κυβέρνησης! 

Τι δηλαδή; Θα είναι η πρώτη ελληνική Εθνική Αρχή, από την απελευθέρωση του 1821, που δεν θα έχει κομματόσκυλα; Θα είναι μια Εθνική Αρχή ενάντια και στο ΠΑΜΕ που αποκλείεται να δεχθεί συμμετοχή;
 
Να βγούμε στους δρόμους και να βαρέσουμε τις καμπάνες... Οι αριστεροί προτείνουν να μην αλλάξουν τίποτε (έστω και σε μια Αρχή) αν έλθουν ποτέ στην εξουσία.

Η νέα Αρχή (σύμφωνα με την πρόταση) θα έχει ένα μόνιμο και διαρκές Επιστημονικό Συμβούλιο από όλα τα ερευνητικά επιστημονικά ιδρύματα και δομές της χώρας που εμπλέκονται στην πρόβλεψη, τη μελέτη, την έρευνα και το πείραμα στον τομέα των φυσικών καταστροφών.


Και δεν είναι λίγοι, αφού (μόνο ενδεικτικά…) προτείνεται να μετέχουν ο Δημόκριτος, η ΕΜΥ, το Εθνικό Αστεροσκοπείο, το ΕΛΚΕΘΕ, ο Ελληνικός Οργανισμός Διαστήματος, η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και όλα τα Ινστιτούτα των Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων.

Είναι όμως δυνατόν κάπου 150-200 σύντροφοι της Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας και Ανθεκτικότητας να μην έχουν κάποιον συγκεκριμένο (κρατικό πάντα) Οργανισμό να κάθονται, να μελετάνε και να αποφασίσουν πώς θα μας σώσουν από τις εθνικές καταστροφές;

Ασφαλώς και σιγά-σιγά θα δούμε να χτίζεται το "στέκι" της νέας κρατικής Αρχής. Ένας νέος κρατικός Οργανισμός που θα συντονίσει την "ιστορική" προσπάθεια να γίνει στο ελληνικό Κρατιστάν μια νέα κρατική υπηρεσία που κανείς δεν θα την πειράζει. Κανείς δεν θα την αλλάζει, μέχρι τα κάπου 200 μέλη της Αρχής να βγουν στη σύνταξη. 

Τι είναι άλλωστε για τον ψευτοσοσιαλισμό μας άλλος ένας Οργανισμός κοντά στους 2.000 εντελώς άχρηστους που κανείς πολιτικός δεν διανοήθηκε να κλείσει και στην 12ετία της χρεοκοπίας μας.

Ωστόσο, ο νέος κρατικός Οργανισμός-"στέκι" της νέας Αρχής δεν θα έχει και κρατικούς υπαλλήλους για να σηκώνουν τα τηλέφωνα, για γραμματεία, για τις πληρωμές των αμοιβών και των δαπανών και για την ενημέρωση του κράτους και των κομμάτων; Θα έχει.
 
Ως κρατικός Οργανισμός, της σοσιαλιστικής ως αριστερής Ελλάδας, δεν θα έχει και τους κλητήρες του; Τους θυρωρούς, τους κηπουρούς, τις καθαρίστριες και τους οδηγούς αυτοκινήτων για το πέρα δώθε του κομματικού ντουνιά του παντός καιρού…; Θα έχει. 

Μιλάμε, λοιπόν, για θωράκιση τους λαού στις, μόνιμες πλέον κάθε καλοκαίρι, καταστροφικές πυρκαγιές της χώρας ή για σχέδιο προετοιμασίας (βολικό για πολιτική συναίνεση) επέκτασης τους κράτους με διορισμό κρατικών υπαλλήλων; 

Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η αντίδραση της κυβέρνησης και δεν θα την υποδείξουμε εμείς. Αλλά με τέτοιας μορφής προτάσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση, οι ευθύνες της πολλαπλασιάζονται. Και εκτός του ότι η κυβέρνηση δεν θα κριθεί στα λόγια αλλά στις πράξεις και στο πόσο γρήγορα, με αμεσότητα και αποτελεσματικά, θα εφαρμόσει όσα εξήγγειλε, καλό είναι να πάρει θέση και στις νέες αριστερές παρλαπίπες…


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια