Άλλα δύο χρόνια Μητσοτακικής λαίλαπας ...


globinfo freexchange

Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα πέφταμε πάλι τόσο μέσα (δυστυχώς) στις προβλέψεις. Αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές του 2019, είχαμε γράψει ότι ο "σοφός λαός" δεν είναι και τόσο σοφός. Είτε με την ψήφο του, είτε με την αποχή του, έδωσε το ελεύθερο στη χειρότερη δεξιά της μεταπολίτευσης να σαρώσει σαν 'οδοστρωτήρας' τα πάντα στο πέρασμά της. Μετά από τέσσερα χρόνια νεοφιλελεύθερης λαίλαπας, το τοπίο καταστροφής θα έχει κάνει τη χώρα κυριολεκτικά αγνώριστη.

Και είναι πραγματικά απίστευτο ότι, κάθε μέρα που περνάει, το καθεστώς Μητσοτάκη μοιάζει σαν να έχει βαλθεί να μας επιβεβαιώνει όλο και περισσότερο.

Μετά το επιτελικό μπάχαλο στη διαχείριση της πανδημίας και το γεγονός ότι τα εκτελεστικά όργανα του αδίστακτου Μητσοτακικού καθεστώτος έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την συγκυρία για να περάσουν ότι πιο αντιλαϊκό και αντιεργατικό μέτρο μπορούσαν να περάσουν, ήρθαν οι ασύλληπτες καταστροφές με τις πυρκαγιές σε Βόρεια Εύβοια, Βαρυμπόμπη και αλλού.

Αλλά και σε αυτή την περίπτωση, οι ενδείξεις ότι το καθεστώς υποβοήθησε την εξάπλωση της καταστροφής προκειμένου να ανοίξει το δρόμο για τη μεγάλη μπίζνα των αιολικών πάρκων, πλημμύρισαν από την πρώτη στιγμή το διαδίκτυο.

Και πως θα μπορούσε να μη γίνει κάτι τέτοιο, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε δώσει το σύνθημα στους διάφορους επίδοξους "επενδυτές" να ισοπεδώσουν ότι μπορούσαν να ισοπεδώσουν με την πρώτη ευκαιρία; Πώς αλλιώς θα μπορούσε να ερμηνευτεί η αδιανόητη δήλωση Μητσοτάκη "κάποια στιγμή θα καεί", το καλοκαίρι του 2020, αναφερόμενος στο δάσος του Ερημίτη στην Κασσιώπη της Κέρκυρας;

Όσον αφορά τη Βόρεια Εύβοια και τη μεγάλη μπίζνα με τα αιολικά πάρκα, οι πληροφορίες και οι καταγγελίες έπεσαν βροχή από την πρώτη στιγμή.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια