Έλληνες... Ταλιμπάν


Τον μήνα που, κατά τον αείμνηστο Ουμπέρτο Έκο, δεν υπάρχουν ειδήσεις, η κατάληψη μιας ολόκληρης χώρας από τους Τζιχαντιστές Ταλιμπάν και οι νέες πυρκαγιές σε Βίλια και Λαυρεωτική, πληρούν όλες τις προδιαγραφές, για να κυριαρχήσουν στην επικαιρότητα. Εύκολα...

Έστω και εάν η χώρα την οποία κατέλαβαν εν ριπή οφθαλμού οι φονταμενταλιστές μουσουλμάνοι αντάρτες είναι η γενέτειρα του κινήματός τους (sic), ακόμη και εάν οι πυρκαγιές δεν συγκρίνονται με τον πύρινο όλεθρο που κατέκαψε εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα τις προηγούμενες ημέρες, με άνεση θα κρατούσαν τα πρωτοσέλιδα και το μεγαλύτερο μέρος των δελτίων ειδήσεων στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Ακόμη και εάν δεν υπήρχαν οι Ταλιμπάν και οι πυρκαγιές, η επόμενη επιλογή ως "κυρίαρχη είδηση", θα έπρεπε να είναι το 4ο κύμα της πανδημίας CoViD-19, το οποίο έχει ξεκινήσει σε ολόκληρο τον πλανήτη και θερίζει ήδη χιλιάδες ζωές.

Κι όμως στην Ελλάδα, κάποιοι κατόρθωσαν με την αισχρότητα και την ανηθικότητά τους, να εισχωρήσουν ανάμεσα σε αυτές τις τρεις "εκκωφαντικές" ειδήσεις και πέτυχαν να "προωθήσουν το μήνυμά τους", σε βάρος της πραγματικής ειδησεογραφίας. Τουλάχιστον στο μυαλό του γράφοντα. Χύνοντας δηλητήριο μέσα από την κατάμαυρη ψυχή τους, κυνηγώντας πολιτικό όφελος και "ψηφαλάτσια", κάποιοι αχαρακτήριστοι, επώνυμοι (με την έννοια της γνωστής ταυτότητας, επώνυμοι με την έννοια της μεγάλης αναγνωρισιμότητας δεν τόλμησαν) και ανώνυμοι χρήστες των social media, μόλις έγινε γνωστή η περιπέτεια της υγείας του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, προσπάθησαν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη. 
 
Με όλους τους "τρόπους" που μπορεί να φανταστεί το άρρωστο μυαλό τους...

Από  την εκτόξευση καταρών και, κατά την προσφιλή συνήθεια του... είδους, "ψόφων", έως τη σύγκριση του ισχαιμικού επεισοδίου με "όσα έχουν τραβήξει αυτοί"!

Στους πρώτους, δεν αξίζει καμία περαιτέρω αναφορά. Μοναδικά αξιοσημείωτα σημεία στην περίπτωσή τους, είναι δύο γεγονότα:

α. Παρά την παλιανθρωπιά και την ποταπότητά τους, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά άτομα που τους παρακολουθούν. Που σημαίνει πως το ανθρώπινο είδος στην Ελλάδα, απέχει πολύ από την παρουσίαση της χειρότερης εκδοχή του. Και

β. Αν και αρκετά από τα… σχόλια εμπίπτουν στη σφαίρα του ποινικού αδικήματος, ή τουλάχιστον αξίζει να εξεταστούν εάν και εφόσον εμπίπτουν, σήμερα για την Ελληνική Δικαιοσύνη... απλά ζούμε το πρωί της Τρίτης 17 Αυγούστου 2021...

Για τους δεύτερους, υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζουν και είναι σίγουρα προς όφελός τους να το μάθουν. Εάν θεωρούν ότι οι δυσκολίες της καθημερινής ζωής, όσο μεγάλες και εάν είναι, μπορούν να αποτελέσουν έστω και θέμα απλής συζήτησης, με ένα ισχαιμικό επεισόδιο που  υποχρεώνει τους γιατρούς στην τοποθέτηση δύο στεντ στον (όποιο ασθενή) καλά θα κάνουν να μιλήσουν με κάποιον γιατρό, αντί να δείχνουν το χειρότερο μέρος του εαυτού τους, αυτοεξευτελιζόμενες και αυτοεξευτελιζόμενοι για να τραβήξουν βλέμματα. 

Δεν μπορεί να υπάρξει καμία απολύτως σύγκριση!

Ένα ισχαιμικό επεισόδιο, μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο, ακόμη και ακαριαία. Σε χρόνο δευτερολέπτων και εν μέσω φρικτών πόνων. Ο γράφων μπορεί να διαβεβαιώσει περί αυτού, από προσωπική εμπειρία. Την οποία είχε την τεράστια τύχη να βιώσει κατά τη διάρκεια εξετάσεων σε νοσοκομείο και όχι στην καθημερινότητα, πριν από 15 χρόνια, με την παρουσία (δύο) ιατρών-καρδιολόγων. 

Διαφορετικά δεν θα ήταν... γράφων, σήμερα. Κρατά όμως και κοιτά πολύ συχνά, την εκτύπωση της ευθείας γραμμής των 15 δευτερολέπτων, ως ενθύμιο και υπενθύμιση για την πραγματική σημασία της φράσης "πήγα κι ήρθα".

Κάποιοι μπορεί να έχουν τους λόγους τους ή ακόμη και να πληρώνονται για να λειτουργούν ανήθικα, ως παλιάνθρωποι. Κάποιοι άλλοι και άλλες όμως, δεν έχουν κανέναν απολύτως να μεταβάλλονται σε άνοα ζώα και να προσπαθούν να εμφανιστούν "βασιλικότεροι του βασιλέως", για να κερδίσουν λίγη δημοσιότητα και την πιθανότητα να διεκδικήσουν μια "καρέκλα"!
 
Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι! Ακόμη και στους... κόλπους της Αριστεράς... 

Πέτρος Λάζος

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια