Ανεξέλεγκτα τα μέτωπα στην Αττική - Επιχείρηση απεγκλωβισμού στο Γύθειο - Ενισχύονται οι άνεμοι


Εκτός ελέγχου παραμένει η φωτιά στην Αττική, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν τις προσπάθειες της κατάσβεσης και να προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Το κύριο μέτωπο εντοπίζεται στην περιοχή των Αφιδνών, όπου χθες το βράδυ δόθηκε μια σκληρή μάχη στην εθνική οδό, προκειμένου να σταματήσει η πύρινη επέλαση. Το μέτωπο είναι μεγάλο και εκτείνεται από το Κρυονέρι μέχρι το Καπανδρίτι και την Μαλακάσα από δυτικά και την Λίμνη Μαραθώνα από ανατολικά. Στην περιοχή σημειώνονται εκρήξεις, ενώ στις φλόγες έχουν τυλιχθεί σπίτια και επιχειρήσεις. Μηνύματα μέσω του 112 στάλθηκε σε κάτοικους της περιοχής με εντολή εκκένωσης.

Το απόγευμα η φωτιά έφτασε στα πρώτα σπίτια της Σταμάτας.

Την ίδια ώρα ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη. Δόθηκε εντολή εκκένωσης σε Γύθειο και  Μαυροβούνι, όπου και κατευθύνεται η φωτιά. Πλωτό σκάφος του Λιμενικού απεγκλώβισε δέκα ανθρώπους από παραλία στο Βαθύ Γυθείου. Δραματική έκκληση απευθύνουν μέσω του ΣΚΑΪ οι κάτοικοι της περιοχής για να επιχειρήσουν εναέρια μέσα ώστε να περιοριστεί το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Την ίδια ώρα, το μέτωπο της πυρκαγιάς παραμένει ισχυρό σε Εύβοια, Ηλεία, Λακωνία, Μεσσηνία και Φθιώτιδα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια