Το γαρ πολύ της θλίψεως στον ΣΥΡΙΖΑ γεννά παραφροσύνη


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε χθες τον πρωθυπουργό ότι έχει άγνοια του ελληνικού πανεπιστημίου και των πανελλαδικών εξετάσεων.

Γράφει ο Πάνος Αμυράς *

Δεν ξέρουμε αν κάποιος από το επιτελείο της Κουμουνδούρου είχε το θάρρος να ενημερώσει τον κ. Τσίπρα για το πώς εξέλαβαν οι πολίτες την υπόσχεσή του για μεταχρονολογημένες εισαγωγές υποψηφίων στα πανεπιστήμια, όμως εάν κάνει ο ίδιος μία βόλτα στις παρέες του καλοκαιριού θα διαπιστώσει ότι έχει πλήρη άγνοια της ελληνικής κοινωνίας.

Ο λαϊκισμός καταδικάστηκε εκλογικώς το 2019, κάθε προσπάθεια επαναφοράς του σκοντάφτει στην ωριμότητα που επιδεικνύουν οι πολίτες, καθώς ο λογαριασμός που πλήρωσαν μετά το 2015 ήταν βαρύς και όχι μόνο στην οικονομία. Στην Παιδεία μέσα σε μία νύχτα τα ΤΕΙ έγιναν πανεπιστήμια και εξαφανίστηκε η επαγγελματική εκπαίδευση που σε όλα τα κράτη με σύγχρονα συστήματα κατάρτισης αποτελεί την αιχμή της εκπαίδευσης.

Συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στη δημαγωγία και την τοξικότητα. Η ηγεσία του υπόσχεται «τοποθετήσεις» φοιτητών στα πανεπιστήμια, στελέχη του κόμματος χυδαιολογούν κατά της Σάκκαρη λόγω της προσωπικής της σχέσης, ενώ άλλοι συνεχίζουν τις επιθέσεις κατά της συζύγου του πρωθυπουργού ή κλείνουν το μάτι στους αντιεμβολιαστές, με πρώτο τον πρώην αναπληρωτή Υγείας, ο οποίος εάν ο κορονοϊός είχε ξεσπάσει το 2018 θα είχε τη βασική ευθύνη για τη διαχείριση της πανδημίας. Ούτε φωτιά στα μπατζάκια μας.

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν πιστέψει ότι με τον κορονοϊό η κυβέρνηση θα έχανε έδαφος και θα δημιουργούνταν οι συνθήκες για κοινωνική έκρηξη, αντίστοιχες με εκείνες της περιόδου 2011-2012. Το χαρτί αυτό δεν τους βγήκε, στη συνέχεια επένδυσαν στην οικονομική κατάρρευση αλλά πάλι ατύχησαν, η κυβέρνηση διέθεσε πάνω από 40 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη της αγοράς και των νοικοκυριών, ενώ ο πρόεδρος του Eurogroup έδωσε δημοσίως συγχαρητήρια στον Χρήστο Σταϊκούρα για τη διαχείριση της πανδημίας. Στις δημοσκοπήσεις η διαφορά είναι πάνω από 12 μονάδες και ο βαθμός ικανοποίησης για την αντιπολίτευση που ασκεί ο κ. Τσίπρας έχει βυθιστεί σε ιστορικά χαμηλά.

Η τοξική στροφή της Κουμουνδούρου οδήγησε ακόμη και στελέχη που προσχώρησαν στις τάξεις της «προοδευτικής συμμαχίας» να αντιδράσουν, όπως συνέβη με τον Νίκο Μπίστη, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτήρισε απαράδεκτο και σεξιστικό το σχόλιο της Αννας Ελεφάντη (που πρωταγωνιστεί σε όλα τα τηλεοπτικά σποτ του κόμματος) για τη Μαρία Σάκκαρη και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

«Κάποιος να της θυμίσει ότι ποτέ στα πέτρινα χρόνια η Αριστερά δεν είχε σχέση με την ανοησία και τη χυδαιολογία», έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ο κ. Μπίστης, που έκανε και μία πικρή, για τον ΣΥΡΙΖΑ, διαπίστωση:

«Το ωραίο είναι ότι κάποιοι θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο βλάπτουν την κυβέρνηση. Αναδεικνύονται σε μεγάλους χορηγούς της Ν.Δ. και του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου», σημείωσε ο κ. Μπίστης και δεν έχει άδικο. Με πρώτο χορηγό της κυβέρνησης τον Αλέξη Τσίπρα.

* Ο Πάνος Αμυράς είναι διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου


** Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια