Ο εμβολιασμός έπρεπε να είχε γίνει υποχρεωτικός εξ αρχής


Γράφει ο Παναγιώτης Ν. Κρητικός *

Οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου. Όλοι τους; Ίσως όχι. Γιατί προφανώς διχάστηκαν ως προς το μέγεθος του κινδύνου σε βάθος χρόνου. Οι περισσότεροι, είναι αλήθεια, διέγνωσαν και την επικινδυνότητα και τη μεταδοτικότητα του κορωνοϊού. Γιατί περί αυτού ο λόγος.
Παρά τα επώδυνα μέτρα σε ό, τι αφορά την οικονομία και τις ελευθερίες, φθάσαμε στο τέταρτο κύμα το οποίο μάλιστα με τη μορφή της μετάλλαξης «Δέλτα» καλπάζει. Και είναι απρόβλεπτη και η κορύφωσή του και το τέλος του καλπασμού.

Είναι αλήθεια ότι την εμβολιαστική εκστρατεία, η Κυβέρνηση την οργάνωσε σωστά. Με μεθοδικότητα, οργανωτική επάρκεια και ταχύτητα. Και φυσικά επικοινώνησε ικανοποιητικά την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Παλινδρόμησε όμως η Κυβέρνηση, στην υποχρεωτικότητα ή μη του εμβολίου.

Δεν επέμεινε στην απόλυτη αναγκαιότητα. Έτσι φτάσαμε στο σημείο οι αρνητές του εμβολιασμού να επικαλούνται την προστασία του Συντάγματος! Στο όνομα της ψηφοθηρίας (άκουσον, άκουσον, ψηφοθηρικό είδος και η δημόσια υγεία!) ακόμα και κομπογιαννίτες πολιτικοί αρχηγοί να επικαλούνται το Σύνταγμα. Η αμφισβήτηση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, οδήγησε σε χαλάρωση των εμβολιαστικών ροών. Ό, τι κερδήθηκε από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, θα χαθεί με το τέταρτο κύμα.

Η κυβέρνηση άργησε να πάρει τα αναγκαία μέτρα που υποχρέωναν σε εμβολιασμό όλες τις ομάδες της προκάλυψης, επομένως οφείλει τώρα, σήμερα, να κηρύξει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό σε όλους τους ευπαθείς τομείς (υγειονομικό προσωπικό, ιδρύματα φροντίδας ηλικιωμένων, εκπαιδευτικούς, σώματα ασφαλείας, εργαζόμενους στον τουρισμό, μαζικούς χώρους εργασίας), επιβάλλοντας μέτρα σε όσους δεν υπακούσουν.

Ο Σεπτέμβριος των σχολείων, ο Σεπτέμβριος των μεγάλων συνωστισμών, είναι πάρα πολύ κοντά. Το Σύνταγμα, μεταξύ άλλων αγαθών, προστατεύει τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ. Μπροστά στην υγεία του λαού, «δικαιώματα» και «δικαιωματιστές», δεν υπάρχουν.

Η Κοινωνία βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου και όσοι αρνούνται τον εμβολιασμό λιποτακτούν.

* Ο Παναγιώτης Ν. Κρητικός υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ και πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής.

** Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια